"Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum"

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı ve SODES projesi kapsamında "Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum" sloganıyla yola çıkarak taşradan gelen 200 öğrenciye kent gezisi düzenledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı ve SODES projesi kapsamında "Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum" projesi kapsamında taşradan gelen 200 öğrenciye kent gezisi düzenledi. Projenin tamamen çocuklara yönelik sosyal bir proje olduğunu belirten Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ?Bu zamana kadar 2 bin 500, 3 bin civarında öğrencimizi getirip ilimizde ki tarihi mekânlarımızı gezdirdik. Öğrencilerimizle birlikte birçok sosyal ve kültürel faaliyete imza attık" diye konuştu.

Proje kapsamında yapılan çalışmalara değinen Almaz, ?Sabah saatlerinde öğretmenleri nezaretinde yola çıkan ilk ve ortaokul öğrencileri ilk defa sinema filmi izledi. Ardından cağ kebabı yiyen öğrenciler daha sonra kentteki Aziziye Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Atatürk Evi´ni gezerek tarihi mekânlar hakkında bilgilendirildiler. Tamamen taşradan gelen çocuklarımızı sinemaya veya tiyatroya götürdük. Daha sonra çağ kebabı yedirdik ve çocukların belki de bir çoğu ilk defa tarihi mekânları gezdi. Bu zamana kadar 2 bin 500, 3 bin öğrencimizi getirip gezdirdik? ifadelerine yer verdi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı