Kurumuş ağaçlar sanatla hayat buldu

Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kurumuş ağaçlar, küçük dokunuşlarla birer sanat eserine dönüştürülüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kurumuş ağaçlar sanatla hayat buldu

Nesrin Çetinkaya

Kampüs içerisinde yer alan ömrünü tamamlamış ağaçları kesmeden, yerinde değerlendirerek ağaç heykel yapımı projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, ağaç üzerinde yontma ve eklemeler yaparak ilkdenemelerini tamamladıklarını belirtti. Bu doğrultuda 2´inci denemelerini gerçekleştireceklerini kaydeden Bulat, ?Önümüzdeki sene BAP destekli bir proje ile yerli ve yabancı 10 sanatçıyı üniversitemize davet ederek, I. Uluslararası Atatürk Üniversitesi Yerinde Ağaç heykel Sempozyumunu organize etmeyi planlıyoruz? dedi.

YILLANMIŞ AĞAÇLAR, KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

Yıllanmış ve kurumuş ağaçların yeni görüntülerine kavuşmaları ile birlikle kampüsün daha renkli bir hal alacağına dikkat çeken Bulat, ?Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı hocamızın isteği doğrultusunda bu sene, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanalar Fakültesi Heykel Bölümü olarak, kampüs içerisinde yer alan ve ömrünü tamamlamış kibrit kavağı ağacından, yerinde kalarak, yıllanmış ağaçları kesmeden ağaç heykel yapım projemizi hayata geçirdik. Kurumuş bir ağaç üzerinde lojman camimizin altında yer alan çocuk parkının çaprazındaki ağaç üzerinde ilk denememizi tamamladık. Heykel Bölümü Hocalarımızın kontrolünde, öğrenci odaklı bu çalışmayı, heykel bölümü IV. Sınıf öğrencilerimizden Ziya Kazan, Harun Özkurt, Cengiz Çintay, Enver ve Suat Kazkurt ile birlikte yaptık. Yontma ve eklemeler yaparak görüntüde yer alan ağaç heykel tasarımı geçen hafta cuma günü tamamlandı. Pazartesi günüde yine ziraat kavşağının köşesinde yer alan kurumuş ağaçta, ikinci bir deneme projemizi hoca ve öğrencilerimizle yapmaya başlayacağız. Önümüzdeki sene üniversitemizin BAP destekli bir proje hazırlayarak, yerli ve yabancı 10 sanatçıyı üniversitemize  davet ederek I. Uluslararası Atatürk Üniversitesi Yerinde Ağaç heykel Sempozyumunu organize etmeyi planlıyoruz? diye konuştu.