Mahallede sorunların çözüm noktası muhtardır

Yakutiye Ziraat Odası Başkanı ve iki dönemdir üst üste Dadaşköy mahalle muhtarı seçilen İslam Yıldırım seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmaları GÜNEBAKIŞ´a paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Mahallede sorunların çözüm noktası muhtardır

Nesrin Çetinkaya

2009 yılından bu yana Dadaşköy mahalle muhtarlığı görevini yürüten İslam yıldırım, 10 yıllık süre içinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, birçok hizmeti mahallesine kazandırdığını ifade eden Yıldırım´ın, şuan için seçimlerde bir rakibi yok. Yaptığı en büyük hizmetlerden birinin Dadaşköy´e doğalgazın gelmesi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, içme suyu altyapısı, çöp sorunu, sokak aydınlatmaları gibi birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını kaydetti. 25 yaşında seçim kazanan ve Türkiye´nin en genç muhtarı olan İslam Yıldırım, Köyde ya da mahallede bütün sorunların çözüm noktasının muhtar olarak görüldüğünü belirtti. Dadaşköy´ün çehresini değiştirmek için adeta gecesini gündüzüne katan Yıldırım, 3´üncü dönem için çalışmalarını sürdürüyor.

100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Dadaşköy´ün içme suyu şebekesinin tahrip bir durumda olduğunu belirten Yıldırım, içme suyu altyapısının yenilenmesine vesile olduklarını, şuanda 100 yıldan fazla sürecek bir altyapı oluşturduklarını  kaydederek, ?Ben ilk olarak 2009 yılında Dadaşköy mahallemize muhtar olarak seçildim. Seçildiğim dönemde köyümüz belde belediyesiydi. 2009 yılında çıkarılan Büyükşehir yasasıyla birlikte Yakutiye Belediyesine bağlı mahalleye dönüştü. Bende belediyeden sonraki ilk mahalle muhtarı olarak göreve başladım. Öncelikle 2009 yılında olsun, 2014 yılında olsun bizi destekleyen, bize oy veren değerli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.  Tabi bu 10 yıllık süre içinde muhtarlık olarak bir takım çalışmamız oldu. Bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. İlk seçildiğimiz dönem mahallemizin bir fotoğrafını çektik, nerede ne eksiklikler var, görev yetkilerimiz dâhilinde ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunları masaya yatırdık. İlk olarak köyümüzün altyapısı, içme suyu şebekesi tahrip bir durumdaydı. Her tarafta su arızaları, su patlakları meydana geliyordu. Şöyle ki; içme suyu şebekesinin boruları en son 1960´lı yıllarda yapılmış, paslı, demir borulardı. Hem sağlık açısından çok büyük sorun teşkil ediyordu, hem de her gün su arızalarından kaynaklanan su arızaları meydana gelmekteydi. O dönem ki ESKİ genel Müdürümüzle görüşmeler yaparak epey de bir zaman harcayarak köyümüzün içme suyu altyapısının yenilenmesine vesile olduk. Şuanda 100 yıldan fazla sürecek bir altyapı oluşturduk, neredeyse 100 yıllık bir problem çözülmüş oldu diyebiliriz? ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM´DAN MUHTARLIK TARİFİ

Muhtarların 3 türlü hizmet yapma olanaklarının olduğunu söyleyen Yıldırım şu ifadeleri kullandı; ?Birincisi hizmetlerin mahallesine veya köyüne gelmesine vesile olur. Bildiğiniz üzere muhtarlıkların herhangi bir bütçesi, geliri, bir personeli yok. Ama mahallesinde veya köyünde görmüş olduğu aksayan hizmetleri ilgili kurumlara bildirir ve bunun takibini gerçekleştirirse bulunduğu yere hizmetin gelmesine vesile olur. İkincisi muhtarların kendi çalışmaları, kendi çabaları, gayretleri ile yaptıkları hizmetleri olur. Buralara üçüncüsü de ben ekleyeceğim, muhtarların kendi kişiliğinden, şahsiyetinden, insanlığından örfi hizmetler vardır. Bu saydıklarımın içerisinde ben bunu en önemlisi olarak görüyorum. Bizde bu üç kategoride vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.?

 

ÇÖP SORUNU ORTADAN KALKTI

Mahallede ki çöp sorunun ortadan kalktığına değinen Yıldırım, ?O dönem ki belediyemiz zamanında köyümüzde 12 tane çöp konteynırı vardı, her taraf çöp yığını ile doluydu. Yakutiye Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çöp sorunun da ortadan kalkmasına vesile olduk. Girişimlerimiz sonucunda Şuanda mahallemizde 100´e yakın çöp konteynırı var. Herhangi bir temizlik sorunu yok. Çöplerimiz haftada 3 kere alınıyor. Yine ilk zamanlarda mahallemizde 90 tane sokak aydınlatma lambamız vardı, şuanda bu sayı 250´nin üzerinde? diye konuştu.

BİN 500 HAYVANIN BARINACAĞI 8 BİN METREKARELİK HAYVAN AĞILI

Hayvancılığın kalkınması ve çiftçilerin yaz aylarında rahat etmesi için mahallemizde yaklaşık Bin 500 hayvanın barınacağı 8 bin metrekarelik bir hayvan ağılı oluşturduklarını kaydeden Yıldırım, ?Köyümüz hayvanlarının açık havada barındırılması için ilk zamanlarda da bir çalışmamız olmuştu. Şuanda mahallemizde yaklaşık Bin 500 hayvanın barınacağı 8 bin metrekarelik bir hayvan ağılı oluşturduk. Bunu da biz Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile gerçekleştirdik. Bu da köyümüz hayvancılığının kalkınması ve çiftçilerimizin yaz aylarında rahat etmesi, hayvanların açık havada dana da gelişmesi için yaptığımız önemli bir çalışma oldu. Vatandaşlarımızdan da büyük kabul gördü, fazlası ile olumlu tepkiler aldık. Yaptığımız ağıllarla köyümüzün Yakutiye Belediyesini devrolan bur arazisine de sahip çıkmış olduk? dedi.

?SORUNLARA HEMEN MÜDAHALE ETMEKTEYİZ?

Arazi yollarının, yayla yollarının yapılmasına büyük katkılar sunduklarını söyleyen Yıldırım, sorunlara anında müdahale ettiklerinin altını çizerek, ?Köy içinde Yakutiye Belediyesi tarafından yaklaşık 22 bin metrekare taş kaplama çalışmasına vesile olduk fakat şuan taşlar tarih oldu. Muhtarlık ofisi oluşturduk. Suları akmayan çeşmelerimiz vardı, bunların tamir ve tadilatını yaptık. Bu bahsettiğim çeşmelerden ikisi de hatta tarihi eser özelliği taşımaktadır. Camilerimizin, okullarımızın, sağlık merkezimizin maddi ve manevi sorunlarıyla yakından ilgilendik, destekte bulunduk. Şuanda camimizde de, okulumuzda da, aile sağlık merkezimizde herhangi bir sorun yoktur, olsa bile hemen müdahale etmekteyiz? şeklinde konuştu.

DADAŞKÖY´E DOĞALGAZI GETİRDİK

10 yıl içerisinde birçok hizmette bulunduklarını ifade eden Yıldırım, bu süre içinde yapılan en önemli hizmetin mahalleye doğalgaz gelmesi olduğunu dikkat çekti. Yıldırım, ? Son olarak da köyümüze doğalgazın gelmesine çok ciddi manada gayret sarf ederek Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve Ak Parti Erzurum Milletvekilimiz İbrahim Aydemir´in katkılarıyla mahallemize, köyümüze doğalgazın gelmesine vesile olduk. Şuanda Dadaşköy´ümüzde doğalgazımız var, insanlarımız çok rahat ediyor. Bununla birlikte bütün hizmetlerimizi de taçlandırdığımızı düşünüyorum. Bu bir köy için yapılması çok zor bir çalışmaydı, kümse olacağına dair ihtimal vermedi ama gayretlerimiz başarı ile sonuçlandı. Budan dolayı da çok mutluyum. Son olarak şunu belirteyim. Köyde ya da mahallede bütün sorunların çözüm noktası muhtar olarak görülüyor. Bizlerde bu işlerde yılmadan, kimsenin kalbini gönlünü kırmadan bir şeyler yapmaya çalıştık. Allah´ta bize yardım etti, başarılı olduğumuza da inanıyorum. İki dönem seçimlere girdim, oylarımız artarak devam etti, başarılı olduğumuza da inanıyorum. Şuan ki seçimlerde de karşımızda herhangi bir rakip yok, bu da bizim hizmetlerimizin insanlarımız tarafından kabul gördüğünü gösteriyor? ifadelerini kullandı.