Milletvekili Cinisli: Erzurum´un nakit parası piyasadan emiliyor

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum´un nakit parasının her gün piyasadan emildiğini söyleyip, ??Erzurum sahipsiz değil´´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Milletvekili Cinisli: Erzurum´un nakit parası piyasadan emiliyor

Seyfi BAYER

 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum´un ekonomik tablosunu TBMM´ye taşıdı. Erzurum´a 1960´dan sonra istihdam için tek bir çivi çakılmadığını savunan Cinisli, ? Erzurum´un nakit parası maalesef belediye şirketleri, İstanbul merkezli marketler, ve sosyalleşme bakımından insanımızın hoşuna gitse de AVM´lerde ki İstanbul merkezli firmalar tarafından her gün piyasadan emiliyor. Erzurum sahipsiz değildir? dedi.

 

?? PARA ERZURUM´DA KALMIYOR´´

 

Naci Cinisli, konuşmasına şöyle devam etti:  ?Bu zor ekonomik tablonun sonuçları ve yansımaları memleketim Erzurum´da da çok net okunabiliyor. Erzurum´da gençlerimiz işsiz. Uzun bir zamandır yatırım yok. 1950-60 arası yaptırılan Tortum Elektrik Santrali, Şeker Fabrikası, Kombina, Atatürk Üniversitesi ve 60 sonrası Aşkale Çimanto hariç Erzurum´a istihdam yaratacak bir çivi çakılmış değildir. Bugün de Erzurum´un nakit parası maalesef belediye şirketleri, İstanbul merkezli marketler, ve sosyalleşme bakımından insanımızın hoşuna gitse de AVM´lerde ki İstanbul merkezli firmalar tarafından her gün piyasadan emiliyor. Para Erzurum´da kalmıyor. Erzurum´da gelir çarpanını artıramıyoruz. İşsizliği önleyemiyoruz. Göç devam ediyor. Erzurum´a yazık ediliyor. Erzurum sahipsiz değildir.?