Milletvekili Taşkesenlioğlu´nun AB mesaisi

TBMM AB Uyum Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Avrupalı meslektaşları ile yoğun temaslarda bulunuyor. NATO PA 62. Genel Kurulu´nda Güvenliğin Siyasi Boyutu Komitesi´nde delege olarak görev alan Taşkesenlioğlu, Slova

Tarih: 01.01.0001 00:00
Milletvekili Taşkesenlioğlu´nun AB mesaisi

Avrupalı meslektaşlarına sitem
Slovakya´nın başkenti Bratislava´da bu yıl 56´cısı düzenlenen ve 38 farklı Avrupa Ülkesi ile Avrupa Parlamento yetkililerinin katıldığı toplantıya Türkiye adına başkanlık eden AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Avrupalı mevkidaşları ile temaslarda bulunarak ülkemizin iç ve dış siyaseti hakkında bilgiler paylaştı. Avrupalı parlamenterlere sitem eden Taşkesenlioğlu, özellikle FETÖ ve mülteci konularının görmezden gelindiğini söyledi.
Her aşamada dünyaya insan haklarından bahseden ve demokrasinin, özgürlüğün beşiği olarak kabul edilen Avrupa Anakarasının söz konusu Suriyeli Göçmenler olduğunda kapılarını kapamasını içine sindiremediğini ifade eden Taşkesenlioğlu, Türkiye´nin yaklaşık 3 milyon mülteciye yıllardır ev sahipliği yaptığını ve 25 milyar dolar harcadığını hatırlattı.
FETÖ´nün hainliğini anlattı
15 Temmuz Darbe Girişimi ile FETÖ´nün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin, TBMM´nin ve çok sayıda kamu kuruluşunun hedef alındığını, ancak asıl hedefin milletin iradesi ve demokrasi olduğunu Avrupalı parlamenterlere anlatan Taşkesenlioğlu, ? 246 şehit ve binlerce gazi vererek Türk Milleti, FETÖ terör örgütüne gereken dersi vermiştir. FETÖ yalnızca Türkiye için değil varlığını sürdürdüğü tüm dünya ülkeleri için tehdittir. Bu ülkelerde örgüt ile ilişkisi bulunan tüm kurum ve kişiler tespit edilerek tasfiye edilmelidir. Yoksa modern Müslümanlık maskesi altında kanser virüsü gibi yayılan terör örgütü, sinsice devlet kurumlarını ele geçirerek Avrupa´nın da başına bela olacaktır? dedi.
FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD/YPG gibi ulusal, sınır ötesi ve uluslararası arenada birçok terör örgütü ile mücadele edildiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, her türlü olumsuz duruma karşı Türkiye´nin büyümeye devam ettiğini ve ulaştırmadan enerjiye, sağlıktan dış ticarete kadar tüm verileri ile 2023 Hedefine ulaşılacağının altını çizdi.
Avrupa 10 binden fazla kayıp çocuğa sessiz
NATO PA 62. Genel Kurulu´nda ´Güvenliğin Siyasi Boyutu Komitesi´nde delege olarak görev alan Taşkesenlioğlu, Avrupa Birliğince kurulan Avrupa Polis Ofisi´nin (EUROPOL) mültecilerle ilgili bu yıl hazırladığı bir rapora dikkati çekti.
Son bir sene içerisinde EUROPOL kayıtlarına göre 10 bin mülteci çocuğun Avrupa´da kaybolduğunu anlatan Zehra Taşkesenlioğlu, ?Şu anda ise bu çocukların hakları, durumları hatta nerede oldukları ile ilgili herhangi bir bilgi dahi yok. Çocuklardan 5 bini İtalya topraklarına girdikten sonra, 3 bin 500´ü de Almanya topraklarında kayboldu. Yine rapora göre bu çocuklarımız 13 ila 16 yaş arasında değişiyor? diye konuştu.
Avrupa´da kayıp olan 10 bin mülteci çocuğun akıbetini bütün ulusal ve uluslararası platformlarda sormaya devam edeceklerini aktaran Taşkesenlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Çocukların organ mafyası ya da uyuşturucu işiyle ilgilenen diğer illegal örgütler tarafından kaçırılmış olma ihtimali yüksek. Kayıp çocukların DEAŞ ve buna benzer terör örgütlerince de kullanılma durumları söz konusu. Buna rağmen halen Avrupa´dan gelen mevkidaşlarımız bunlarla ilgili en ufak bir şey söylemekten ya imtina etmekte ya da reddetmekte. Demokrasiyi, insan haklarını tüm dünyaya öğretmeye nam salmış olan bir Avrupa maalesef hala bu konuda sessiz. Çünkü suçlular. Bunların akıbetleriyle yüzleşmekten kaçıyorlar. Bu 10 bin çocuğu koruyamadıkları için insan hakları sözleşmesine aykırı davranmış oldular. Uluslararası camiadan ceza almaktan korktukları için de bu anlamda sessiz kalıyorlar.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı