Muhtarlardan Başkan Korkut´a memnuniyet plaketi

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 36 köy ve 8 merkez mahalle muhtarıyla kahvaltıda buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Muhtarlardan Başkan Korkut´a memnuniyet plaketi


Köy ve merkez mahalle muhtarlarına hizmetleriyle ilgili sunum yapan Ali Korkut´a Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Fahri Eğiloğlu, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı plaket verdi. Sunumda, Hacıcuma kentsel dönüşüm projesiyle planlanan Erzurum´un mahalle kültürünü yaşatacak olan uygulama projesi büyük ilgi gördü.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 36 köy/mahalle ve 8 merkez mahalle muhtarıyla kahvaltıda buluştu. İstanbulkapı tesislerinde yapılan kahvaltıda 9´uncu hizmet yılında Ali Korkut, büyük projeleri, mahallelere yapılan hizmetleri kapsayan bir de sunum yaptı. Kahvaltıda Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Fahri Eğiloğlu, muhtarlar adına yapılan hizmetler için Ali Korkut´a plaket verdi. Fahri Eğiloğlu, kendilerine her daim kapısı açık olan Ali Korkut´un çizdiği portre ile halktan biri olduğunu belirtti.
Eğiloğlu, ?Ali Korkut, görev yaptığı süre içerisinde sürekli muhtarlarla yakın ilişki içerisinde olmuştur. Biz, mahallemizin ihtiyacını, hizmet beklentimizi rahatlıkla iletirken, hizmetin hızla yerine getirilmesi memnuniyet vericidir. Bizde muhtarlar olarak hizmetlerine karşılık kendisine bu plaketi sunuyoruz? dedi.
Başkan Korkut, ?Köy/mahallelerimizde asfalt çalışması yaptık. Köy odaları, tuvalet, okullarla ilgili çalışma, cami ve kuran kurslarının eksiklerinin giderilmesini sağladık. Merkezde alt ve üst yapı çalışmalarıyla sık sık bozulan yollara rağmen, asfaltsız sokağımız yok. Her mahallemizde kaldırımları taş yaparak görsel güzelliği sağladık. İnsanımızın ayağını bastığı kaldırımın estetik ve sağlıklı olması kadar, trafik alanlarını asfaltla bezedik. Her mahallemizde park, çocuk oyun alanı ve oyun bahçesi yaptık. Gençlerimizin spora uzak kalmaması için futbol, basketbol alanları inşa etik? şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi eserlerin çevresinin açılması için önemli işlere imza attıklarını anlatan Ali Korkut, görseller eşliğinde Yeşil Yakutiye Projesi, Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi, Yakutiye ve Muratpaşa Kent Meydanları, İstanbulkapı projesini anlattı. Hacıcuma kentsel dönüşüm alanı için hazırlanan uygulama projesi muhtarların ilgisini çekti.
Eski Erzurum kültürünü canlandıracak, mahalle kültürünü yaşatacak özellikleri içerisinde barındıracak olan proje ile büyük bir örneğe imza atacaklarını anlatan Başkan Korkut, ?Hep özlediğimiz, unutulmaya yüz tutmuş bir kültürü yaşatmanın yolu, onun yaşanacağı ortamı hazır etmektir. Hacıcuma projemiz, komşuluk ilişkilerini canlandıracak ve özlenen bir kültürü yaşanır imkan sunacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı