Mustafa Ilıcalı yaşadığı acıyı kaleme aldı

Geçmişte trafik kazalarında yakınlarını kaybettiği için trafik canavarının ailelerde yaşattığı acıyı iyi bilen isim olan Mustafa Ilıcalı, Atilla Dölekli´nin hayatını kaybettiği kazaya en çok üzülenlerden biri oldu. Ilıcalı, yaşadığı acı ve üzüntüyü Yeni Ş

Tarih: 01.01.0001 00:00
Mustafa Ilıcalı yaşadığı acıyı kaleme aldı

 

Sinan AYDIN

AK Parti´nin önceki dönem Erzurum Milletvekili olan Mustafa Ilıcalı, trafik güvenliği ve trafiği rahatlatacak projeleri ile de tanınan bir isim. Ilıcalı, geçmişte trafik kazalarından yakınlarını kaybettiği için trafik canavarının ailelerde yaşattığı acıyı bilen bir isim.  İşte o Ilıcalı, seçim günü trafik kazasında hayatını kaybeden Ak Parti Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli´nin yeğeni Atilla Dölekli ile ilgili Yeni Şafak Gazetesi´nde bir yazı kaleme aldı. Ilıcalı, Atilla Dölekli ile ölmeden kısa süre önce zamanını birlikte geçirdiği için en çok üzülenlerin başında geliyordu. Bunu da yazısında duygu yüklü ifadelerle anlatıp, trafik güvenliği konusunda azami hassasiyet uyarısı yaptı tüm ailelere?Mustafa Ilıcalı, ??Erzurum´un değerini trafik canavarı aldı´´ başlıklı köşe yazısında, Atilla Dölekli´yi, kazadan önce yaşadıklarını, kara haberi nasıl aldığını anlatıp, tüm vatandaşlardan trafik güvenliğine daha büyük hassasiyet göstermelerini rica etti.

İşte o yazı?

??Erzurum´un değerini trafik canavarı aldı

Erzurumlu olmak Dadaş olmaktır, bir ırkın değil bir kimliğin sembolü olarak? Erzurumluyu tanımlayan yöresel bir sıfattır aslında ?Dadaş?. Dadaş vatanını sever, dinine bağlıdır.... Muhafazakardır ama tüm inançlara da saygılıdır?. Gözü gönlü toktur Dadaşın?. Fedakardır, vefalıdır? Kısacası bütün erdemlilikleri, yiğitlikleri kendinde toplayan adamdır Dadaş?.

Bugün bir Dadaşı yitirmenin acısını paylaşmak istedim sizlerle, Atilla Dölekli. Erzurum´un yetiştirdiği önemli bir değer. Kaybetmenin acısını yüreğimizde yaşıyoruz? Atilla´yı kaybetmenin ayrı bir acısı var bende? Annemi, babamı, ağabeyimi, yengemi kaybettiğim gibi yine bir trafik kazası ve yine ayrılık yine hüzün?

Bir anlık bir hata, bir anlık bir dalgınlık ve sonuç sevdiklerinden, sevenlerinden kopuş?

Ülke olarak kanayan yaramız Trafik Kazası, on beşinci kez birincilikle çıktığımız seçim günü mutluluğumuzu gölgeledi? Yüzde elli iki oy alan Cumhur İttifakının başarısını doyasına yaşamamıza engel oldu?

Oysa ki daha geçen hafta birlikteydik, hem de üç gün boyunca? İstanbul´daydık, Binali Bey´in Kartal mitinginde? Coşkulu geçen miting sonrası Binali Bey ile konuştuğunu görünce dayanamadım sordum: ?Ne diyordun Atilla kardeşim??

?Bir sürprizim var abi? diye cevap verdi? Daha bir merak ettim, dikkatle dinlemeye başladım:

?Abi kimseye söyleme, iş kesinleşsin, haftaya Perşembe günü Pasinler mitinginde Binali Beyle canlı bağlantı yapacağız, ama şimdilik kimseyle paylaşmayalım?.

Bir siyasetçi olarak böylesi bir çabanın ne denli önemli olduğunu bilerek tebrik ettim Atilla´yı?

Miting sonrası Atilla, Cemalettin Haberdar, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Bey ve Metin Taş kardeşimle birlikte bir kafeteryada uzun süren tatlı bir sohbetimiz oldu. Belediye başkan adayımız Atilla´nın amcası Ahmet Dölekli olunca konu elbette Pasinler seçimleriydi.

PASİNLERDE O ANLAR

Tecrübeli bir siyasetçi olarak işi sıkı tutmamız gerektiğini, benim de nazımın geçtiği Pasinlerli hemşerilerimizle bizzat temas kurabileceğimi söyleyince ?Hocam çok seviniriz? dedi.

Cumartesi sabahı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in de daveti ile İstanbul´dan Erzurum´a gittik. İlk günkü seçim mesaimizi Aziziye´de Belediye Başkan Adayımız Cevdet Bey´e ayırdık. Birkaç mahalle gezisi sonrası Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi´nde düzenlenen teşkilat buluşmasına katıldık.

Akşam, Atilla´nın cömertliği yine üzerindeydi. Onlarca dostuna Muammer Usta´da akşam yemeği verdi. Yemeğe minik oğlu, yaşı küçük ama aklı büyük Muhammet Atabey de katıldı. Bana, Cumhurbaşkanımıza hediye ettiği tespihten hediye etti. Alnından öptüm Atabeyi, gelecek vadediyordu besbelli?

Güzel bir akşamın sabahı Pasinlerdeydik. Güne eski ismi Korucuk yeni ismi Şehit Burak Karakoç mahallesindeki kahvaltıyla başladık. Sonra Alvar, Otlukkapı ve Pasinler merkezde binlerce hemşerimizle buluşup Ahmet Dölekli için destek istedik. Bu arada minik Atabey, köylerdeki çocuklara oyuncaklar dağıttı. Bana da danışmanlık yaptı. İlgi büyüktü?

KARA HABER ULAŞTI

Sonraki gün Atilla ile Köprüköy ve Horasan programı yaptık, buradan da birlikte Cumhurbaşkanımızın Ağrı Mitingine katılmaya karar verdik. Köprüköy ve Horasanda da partimize ve bizlere gösterilen ilgi çok büyüktü. Cumhurbaşkanımızın Ağrı mitingi ise her zamanki gibi görülmeye değerdi. Mitingden sonra ben Ağrıdan İstanbul´a, Atilla karayoluyla Ağrı´dan Erzurum´a hareket ettik. Ayrılmadan önceki son sözlerimiz Perşembe günü yapılacak Pasinler mitingine aitti. Aksilik olmaması için her şeyi tekrar gözden geçireceğini söyleyerek ayrıldı?

31 Mart Pazar?. Kahvaltımı dahi yapmadım, içim kıpır kıpır? ?Haydi Ayşe Hanım, oyumuzu kullanmaya gidelim?? Bismillah diyerek attım sandığa zarfı? Sonrası heyecanlı bir bekleyiş?

Telefonum çaldı, arayan bir hemşerim Pasinlerden? Hocam dedi, bekledi, bir süre sessizlik?

Kötü bir şeyler olduğunu anladım o an. ?Ne oldu?? diye sormaya cesaretim edemedim. Devamında gelen ses: ?Atilla´nın durumu ağır? dedi?

?Neden, ne oldu?? diye bile soramadım? İçim sızladı?.

ATABEY HEPİMİZE EMANET

Trafik kazası geçirmişti Atilla?.Hastanedeydi, iyi haber bekliyorduk ama olmadı. Hakk´a yolcu olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim. Genç, dinamik, çok başarılı, iş adamı, vefalı dost, güzel insan Atilla Dölekli, seçim günü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti?

Birkaç saat sonra çok önemsediği seçimi amcası Ahmet Dölekli´nin kazandığı haberini aldım. Hüzün sarmıştı her yanımızı, Cumhur İttifakının büyük başarısına dahi sevinemedim.

Atilla kardeşimizin Erzurum ve Pasinler için çok büyük hayalleri vardı. O hayalleri gerçeğe dönüştürmek şimdi biz dostlarının görevi olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız ve Binali Beyin de yakından tanıdığı hemşerimizin vefatını her iki devlet büyüğümüze de bildirdiğimde, onların da büyük bir üzüntü yaşadığını en hareketli seçim saatlerinde telefonla temas kurarak taziye dileklerini ve yaralananlar için de geçmiş olsun dileklerini paylaştıkları haberini aldım. Minik Atabey´in bana tesbihi hediye ettiğinde çekilmiş olan kısa videoda da paylaştığım gibi bu değerli insanın müstesna çocuğunu geleceğin reisi olarak görerek tüm dostlar olarak elimizden geleni yapmalıyız.

TRAFİK GÜVENLİĞİNDE AZAMİ HASSASİYET

Yıllarımı verdiğim trafik güvenliği konusunda kazanın oluş şeklini, aynı araçta bulunan Pasinler AK Parti Teşkilat Başkanımız Tahir Akçay´dan öğrendiğimde, söyledikleri, daha önce benim de yakınlarımı kaybettiğim kazalardaki nedenlerin benzerleriydi.

Buradan, tüm vatandaşlarımızın trafik güvenliğine daha büyük hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyorum. Atilla kardeşimizi geri getiremeyeceğiz. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına, biz dostlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Ancak, Atilla´nın oğlu, büyük gelecek vadeden Atabey ile ilgilenmek ve Pasinler için düşündüğü güzel projeleri başkan seçilen Ahmet Dölekli vasıtasıyla hayata geçirmek için gerekli yardımı yapmak ve koordinasyonu sağlamak biz dostlarının görevi olmalıdır.

Sonuç olarak, duyduğum büyük üzüntüyü ve bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Rabbim hepimizi ülkemizi milletimizi her türlü tehlikelerden korusun, birlik beraberliğimiz daim olsun.´´