Nazik Çarşı´ya otantik dokunuş

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ?Sokak Sağlıklaştırma? projesiyle Erzurum sokakları adeta rengârenk oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Nazik Çarşı´ya otantik dokunuş

Mahmut AKDAĞ

Şehrin tarihi dokusunun ön plana çıkarılarak tek tip çevresel tasarım yapılan cadde ve sokaklara Nazik Çarşı da eklendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarihi çok eski yıllara dayanan çarşı, cadde ve sokaklarda adeta görsel dönüşüm seferberliği başlattı. Bir süredir devam eden ?Sokak Sağlıklaştırma? projesi kapsamında şehrin birçok noktasında çevresel tasarım ve yenileme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, Kongre Caddesi üzerindeki Nazik Çarşı´yı da renklendirdi. Çarşı üzerindeki işyeri cephelerini ahşap mimari kullanarak tek tip görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, tarihi dokuyu ön plana çıkarmayı da ihmal etmedi. Cepheleri baştan sona yenilenen ve elden geçirilen işyerleri sayesinde Nazik Çarşı, Erzurum´un göz kamaştıran caddeleri arasına girmeyi başarırken, vatandaşlar ise bu görsel güzellikten dolayı Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

PROJENİN KAPSAMI GENİŞLETİLMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi´nde ?Sokak Sağlıklaştırma? çalışmalarına, Kültür Yolu Projesi kapsamında başlanmıştı. Kale çevresindeki tarihi ve tescilli yapıların koruma altına alınması amacıyla yürütülen proje, sonraki yıllarda daha da genişletilerek şehrin birçok noktasına ulaştırılmıştı. Batpazarı Caddesi´ndeki yenileme çalışmalarının ardından Cumhuriyet Caddesi´ndeki iş merkezlerine de yepyeni bir çehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi Erzurum Evleri ile meşhur Yeğenağa Mahallesi´nde de çalışma başlatmış ve tüm tescilli yapılar için restorasyon atağına kalkmıştı.

Büyükşehir Belediyesi, ?Sokak Sağlıklaştırma? projesini Nazik Çarşı ile taçlandırırken, esnafın ve vatandaşın memnuniyeti ise tavan yaptı.

MEMNUNİYET EN ÜST DÜZEYDE

Nazik Çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi´nce yürütülen çalışmanın, Erzurum´un dört bir yanına ayrı renk kattığını belirterek, ?Cephe yenileme çalışmaları sayesinde Nazik Çarşı adeta yeniden inşa edildi. Çarşı boydan boya insanın gözünü kamaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyoruz? dediler.

Yolu çarşıya düşen vatandaşlar da, Nazik Çarşı´nın Erzurum´un en eski ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmaların çarşının tarihi geçmişiyle bugünü arasında kurulmuş bir köprü niteliğinde olduğunu dile getirdiler.