Nusret´ten ahde vefa

Memleketi Erzurum´da doğduğu evi paylaştı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Nusret´ten ahde vefa

 

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında büyük bir üne kavuşan Nusret Gökçe, memleketi Erzurum´a geldi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Gökçe´nin paylaşımına kısa sürede beğeni ve yorum yağdı.

Nesrin Çetinkaya

Yaptığı paylaşımlarla ünü Türkiye sınırlarını aşan Nusret Gökçe, Erzurum´a gelerek doğduğu toprakları ziyaret etti. Doğduğu evi sosyal medya hesabından paylaşan Gökçe, paylaşımının altına, "Benim motivasyonum. Burası benim doğduğum ev" yazdı.  Gökçe´nin paylaşımına kısa sürede beğeni ve yorum yağdı.

NUSRET GÖKÇE KİMDİR?

Nusret Gökçe, 1983 yılında Erzurum´da dünyaya geldi. Ailesinin maddi sebepleri nedeniyle Darıca Faik Şahenk Ortaokulu´nu 6. sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Bostancı´daki kasaplar çarşısında yoğun bir şekilde çalışarak kasaplık mesleğini öğrendi. Yoğunluktan bazı günlerde 18 saat çalışmak zorunda kalan Nusret Gökçe, 2009´da Arjantin´e giderek dünya mutfağında neler olduğunu gözlemledi. Üç ay boyunca çiftliklerde kaldı, restoranlarda ve kasaplarda gezerek dünyada kasaplığın nasıl olduğunu inceledi. Ardından 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri´ne gitti. Burada da sadece işinde profesyonelliği öğrenmek için New York´un dört ünlü restoranında ücretsiz olarak çalıştı ve ABD´de yaptığı bir menü ünlü gazete New York Times´da yayınlandı.