Okullarda Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Verilip 85 Kantin Denetlendi...

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, okullarda Gıda Güvenilirliği Eğitimleri veriliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Okullarda Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Verilip 85 Kantin Denetlendi...

 

Sinan AYDIN

Bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planı´nda; uluslar arası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan ´´Okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek´´ hedefi doğrultusunda, Erzurum´da 2017- 2018 eğitim?öğretim yılı bahar döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde dokuz farklı ortaöğretim okulunda eğitim planlandı.

ŞUANA KADAR 980 ÖĞRENCİYE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ ANLATILDI  

Bu kapsamda; 980 ortaöğretim öğrencisine besin ve besin öğeleri, temizlik ve hijyen nedir, gıda hijyeni nasıl sağlanır, gıdaların kirlenmesine yol açan etkenler nedir ve nasıl önlenir, bakteriler, özellikleri ve gıdalara bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi nedir, belirtileri nelerdir ve gıda zehirlenmesinden korunmak için yapılması gerekenler, okul kantin alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar, ambalajlı gıdalarda bulunması gereken etiket bilgileri ve ALO 174 Gıda Hattı konularını içeren eğitim verildi. Kalan bir okula ise dün eğitim verildi.  

85 OKUL KANTİNİ DENETLENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar kapsamında belirlenen hedef doğrultusunda, toplam 85 adet okul kantin denetimi yapıldı ve Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydedildi. 2018-2019 güz dönemi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılıp, eğitim programı düzenlenerek eğitimlere devam edileceği açıklandı.