Orman memurlarına eğitim semineri

?Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Muhafaza Memurlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Orman memurlarına eğitim semineri

Sinan AYDIN   

 Palandöken´de yapılan Orman Muhafaza Memurları Hizmet İçi Eğitimine,  Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk, Koruma Şube Müdürü Nabi Yumlu, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Suat Ataş, Personel Şube Müdürü Yusuf Güzeldir, Orman İşletme Müdür yardımcısı Emin Aydın, Özel Bütçe Saymanı Ali Yılmaz, Kurum Avukatı Demet Karaca, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Haşlak ve Orman Muhafaza memurları katıldı.

 

SEMİNER İKİ GÜN SÜRDÜ

 

Palandökende iki gün süren Orman Muhafaza Memurlarına verilen eğitim seminerinde,  Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı´nın konuşmalarının ardından Hizmet İçi eğitim koordinatörü Bölge Müdür yardımcısı Rıfat Öztürk seminer hakkında açıklamalarda bulundu. Seminerde orman yangınlarına müdahale ile önleyici tedbirler, orman  zararlıları ve ürünlerine zararlı olan organizmalarla mücadele, orman ürünlerinin nakline ilişkin nakliye tezkerelerinin tanzimi, suç tutanaklarının tanzimi esasları, orman memurlarına silah verilmesi ile taşıma ve kullanma selahiyeti, orman suçlarına karşı arama, el koyma damga ve nakliye ve muhafaza altına alma esasları ile kurum kültürü ve kurumlar arası ilişkilerle ilgili bilgiler verildi.

Erzurum Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Haşlak seminerde Orman Muhafaza Memurlarına arama,  el koyma ve idari para cezaları hakkında bilgiler ile kolluk görevlisi, kolluk amirlerinin görevleri ve karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı. İki gün süren eğitim seminerleri başarı ile tamamlandı. Seminerin sonucunda yapılan değerlendirmede çalışanlar için hem sosyal yönden hem de mesleki açıdan çok faydalı olduğu görüldü.