Palandöken ilçesindeki marketler projesi tamamlandı

Birinci ve ikinci marketler için ada ada tek tip model hayata geçirilecek?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Palandöken ilçesindeki marketler projesi tamamlandı

Sinan AYDIN

Erzurum´un merkez ilçelerinden Palandöken´de birinci ve ikinci marketler diye tabir edilen bölge ile ilgili proje tamamlandı. Marketlerin olduğu bölgede ada ada şeklinde tep tip proje hayata geçirilecek. Esnafın merakla beklediği müjdeyi, Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar gazeteniz GÜNEBAKIŞ aracılığı ile verdi.

?PALANDÖKEN İLÇEMİZ GECEKONDU ÖNLEME MERKEZİ OLACAK?

Palandöken ilçesinde 2 yılda 100 milyonu bulan fiziki bir yatırıma imza attıklarını ve devam eden projeler olduğunu anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ?Nasip olur da bir sonraki seçimde yine seçilirsem Palandöken ilçemiz gecekondu önleme merkezi olacak.  Ama geçmişte verilen tahsisli arsalarda var. Şu anda örnek olarak vereyim. Yıldızkent´te dubleks olarak verilen yerler, hep tahsisli verilmiş. Orada oturanlara şu an bir şey demiyorum, suçlamıyorum. Ama buruları tahsisli veren insanlar (o dönemin yöneticileri), hiçbir zaman fakir fukarayı düşünmemiş. Belediyenin arsası varsa rayiç bedel konulur, ihaleye çıkılır. Dolayısıyla bize ekstradan herhangi bir para gelmedi? dedi. Bugüne kadar söz verdikleri hizmetlerin dışında da projeleri hayata soktuklarını ifaden eden Bulutlar, ? Hiç kimseye muhtaç olmadan, bugüne kadar söz verdiğimin dışındaki projeleri de yaptım. Mesela, ben bir belediye hizmet binası, ilçe emniyet müdürlüğü binası yaptım. Bunları daha önceden  biz yapacağız dememiştim. Kültür Merkezi, nikah sarayı yapacağız demedim. Rutin belediye hizmetleri ile ilgili sözlerim olmuştur. Ama geldik şartlar itibarıyla rabbim yardım etti yeni bir yer aldık bir yıl içerisinde borçsuz kendi öz kaynaklarımızla belediyle binasını yaptık? diye konuştu.

?MARKETLER PROJESİ TAMAM?TEK TİP PROJE OLACAK?

Başkan Bulutlar, ilçenin önemli yerleşim birimleri arasında gösterilen birinci ve ikinci marketler diye adlandırılan bölge ile ilgili de müjdeyi verdi. Mevcut alandaki iş yerlerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bulutlar, ? Marketler projesi tamamlandı. Burada imar 3,5 tu,  8,5´u geçmeyecek şekilde proje yaptık. Bitti o iş. Orada ada ada dükkanlar yapılacak. Biz projeyi vereceğiz, kimse tek başına bir şey yapmayacak. Görüntü kirliği oluşmaması için tek tip proje hazırlandı. Yakında birinci marketlerden başlayacak,  ikinci marketleri de kapsayacak şekilde proje hayata geçirilecek? dedi. Başkan Bulutlar, yapılan işlerle ilgili belediyenin şu an piyasaya borcu bulunmadığını da sözlerine ekledi.