Salgın hastalıklara dikkat

Erzurum Şerif Efendi Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Lokman Toksoy, havaların giderek soğumaya başlaması ve kış mevsimimin yaklaşması ilebirlikte hastalıklardan korunmanın yollarını GÜNEBAKIŞ´a paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Salgın hastalıklara dikkat

Nesrin Çetinkaya

Soğuyan havalar ile birlikte vücut direncinin düştüğüne dikkat çeken Şerif Efendi Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Lokman Toksoy, buna bağlı olarak birçok hastalığın ortaya çıktığını belirtti. Kışın Grip ve soğuk algınlığı başta olmak üzere ishal, zatürre gibi hastalıkların da baş gösterdiğine değinen Toksoy, alınmasıgereken önlemleri sıraladı. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için düzenli uyku ve düzenli beslenmenin şart olduğuna değinen Toksoy, el ve vücut temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.Hastalık iyice belirginleşmeden bir doktora görünerek ilaç takviyesi alınmasını öneren Toksoy, bilinçsiz antibiyotik kullanımından ise kaçınılması gerektiğini kaydetti.

SALGIN HASTALIKLARA DİKKAT!

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Toksoy, ?Havalar giderek soğuyor, buna bağlı olarak da vücut direnci düşüyor. Dolayısıyla bağışıklık zayıflıyor ve vücut hastalıklara karşı güçsüz kalıyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde başta grip olmak üzere birçok hastalık Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalık yaygınlık gösteriyor. Bu noktada ise tedbir almak gerekiyor. Öncelikle bağışlılık sisteminin güçlendirilmesi şart. Vücut direncinin artırılması ve uykudüzeninindengeliolması gerekir. Bununyanında birçok hastalık el ve solunum yolu bulaştığı için ellerin düzenli olarak yıkanmasıgerekir. Havaların soğuması ve kuruması solunum yolları hastalıklarına neden olur. Kuru havalar ve hava kirliliği ile virüsler çoğalır. Bu da hastalıları meydana getirir. Bağışıklığı güçlendirmek için düzenli uyku şart. Bunların yanında C vitamini çok önemli. Taze sebze ve meyveler çokça tüketilmeli. Vücut enerjisini artırmak için beslenmeye özellikle dikkat edilmeli. Bu gibi tedavilerin yanında hastalık iyice belirginleşmeden bir doktora görünmeli, gerekli ilaç takviyeleri alınmalıdır. Bilinçsiz bir şekilde de antibiyotik kullanılmamalıdır? ifadelerine yer verdi.