Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi cıvıl cıvıl

Türkiye´nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi kayakseverlerce doldu taştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi cıvıl cıvıl


Son günlerde Türkiye´nin gündemine oturan Doğu Ekspresi´yle yarıyıl tatili için Kars´a gelenler soluğu öncelikle Sarıkamış´ta alıyor. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi´ne gelen yüzlerce vatandaş kristal karın üzerinde kaymanın tadını çıkarıyor. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi´ne olan yoğun ilgiden dolayı ilçede oteller ve çok sayıda apart yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Çok sayıda vatandaş ise Kars´ta konaklıyor.
Çığ tehlikesi bulunmayan ve Türkiye´nin en güvenli pistlerine sahip olan Cıbıltepe Kayak Merkezi´ne gelen kayakseverler ezilmiş haliyle kalınlığı yaklaşık 1,5 metreyi bulan kar üzerinde sevdikleriyle birlikte gönüllerince kayıyor.
Sarıkamış´ta gerek Doğu Ekspresi ve gerekse sömestr tatilinin etkisiyle 2 bin yatak kapasiteli 6 otel ile çok sayıda apart evde rezervasyonlar doldu. Türkiye´nin 81 ilinden Cıbıltepe´ye akın eden vatandaşlar kayak, snowboard yapıyor ve kızaklarla kayıyor. Bazı vatandaşlar ise atlı kızaklarla gezinti yapıyor.

"Sarıkamış´tan çok etkilendik"
Doğu Ekspresi ile Ankara´dan Sarıkamış´a geldiklerini ifade eden Hakan Şen, "Eşim ve arkadaşlarla birlikte dün Doğu Ekspresi ile geldik Ankara´dan, Sarıkamış´a ilk kez geliyorum. Turizmciyiz biz çeşitli yerlere gidiyoruz. Ama hakikaten Sarıkamış´tan çok etkilendik. Kayak yapıyoruz çok keyif aldık. Herkese tavsiye ederiz buraya mutlaka gelin. Eşsiz bir doğa var, çam ağaçları, kar, pamuk gibi bir kar var. Dünyada sanırım 2 yerde olan bir kar varmış. Onun için mutlaka gelin tecrübe edin" dedi.
Eşiyle birlikte geldiklerini belirten Burcu Şen, "Gerçekten pistler yeni öğrenenler için çok elverişli, 8 yaşında bir kızım var onunla da bitlikte gelmek isterim. Bunca zaman gelmediğim için açıkçası çok üzüldüm. Daha sık geleceğiz herkese de tavsiye ederim" diye konuştu.
Bilgisayar donanımlı, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom pisti ile 1 snowboard pistine sahip olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, 81 ilden gelen kayakseverlerle adeta doldu taştı. Sabahtan akşama kadar kristal kar üzerinde kayak vatandaşlar yarıyıl tatilini dolu dolu yaşıyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı