Şehri Söz Dergisinin 3. sayısı çıktı 

Şehri Söz adlı Aktüel Sanat ve Analiz Dergisinin 3. sayısı çıktı.

Tarih: 22.09.2021 19:09
Şehri Söz Dergisinin 3. sayısı çıktı 

 

-ÖZEL- (1.SAYFADAN KULLAN)
Pandemi dolayısıyla yayınlarına ara veren 'Şehri Söz'  Dergisi artık 3 ay da bir okurlarıyla buluşacak.

Orhan DURMUŞ

Erzurum'dan ülke geneline yayılarak geniş kitlelere yayılan 'Şehri Söz'  dergisi, artık 3 ay da bir okurlarıyla buluşacak. Derginin İzmir'de de şubesi bulunuyor. Derginin Genel Koordinatörü Sercan Çetin yaptığı açıklamada, '' uzun geçen pandemi sürecinin ardından  üçüncü sayı ile okurlarımızın karşısındayız.Kendi çıtamızı yükseltmenin verdiği sorumlulukla bu sayımızda da yine elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Başta Erzurum  olmak üzere tüm Türkiye'ye karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek maksadıyla dergi fikrimizi hayata geçirmiştik. Gelinen noktada tüm kesimlerden olumlu görüşler aldık. Bu fikrimizi hayata geçirmenin yanında,  çabamızı gerçekleştirebilmemize vesile olan Yayın Kurulumuza, şehre yön veren kıymetli yazarlarımıza, tanıtım çalışmalarında bize destek olanlara ve herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

''BU KONU BİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ''

Öte yandan Ülkemizde yaşanan deprem, sel ve yangın felaketi konusuna da hassasiyet duyarak dergide geniş yer ayırdıklarına dikkat çeken Çetin şunları söyledi: ''Bu konu bizi derinden etkiledi. Çünkü dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ülke olarak üst iradenin yanı sıra toplumun tüm katmanlarının sorumluluğunun bilincinde olup, tüm canlılar için ayrı ayrı çabaladığına tanık olduk. Bizleri refah ve mutluluğa ulaştıran yolun dayanışmadan geçtiğini bir kez daha anladık.

İnsanlıkla ilgili hiç bir şeye kayıtsız kalmadık.

İnsanın insanlığını kaybetmediğini gördük.

Afet döneminde dayanışmanın ne denli önemli olduğunu yaşayarak öğrendik.

Kısa süre önce yangın felaketi yaşanan Marmaris’te ve Manavgat’ta çıkan yangın felaketinde zarar gören vatandaşların ve sahada alevlerle mücadele eden söndürme ekiplerinin ihtiyaçları için büyük bir dayanışma örneğini sergilenmişti.Orman yangınlarının ardından yaralar sarılmaya devam ederken Kastamonu da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar içinde yardım tırları yola çıktı.Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en üst seviyede yaşandığı bugünlerde  afetzede vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan malzemeler Kastamonu’ya ulaştı.

Bizler anladık ki Ülkemizde arka arkaya yaşanan felaketler, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla aşılıyor.

Gerek Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde gerekse Muğla ve Manavgat’ta çıkan yangınların kontrol altına alınması ve lojistik destek sağlanması konusunda gecesini gündüzüne katan ilgili birimlere, personellere, topluma ve tüm insanlığa teşekkür ediyorum.'' İfadelerine yer verdi.