Servis şoförleri eğitimden geçiyor

Erzurum´da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri konu üzerinde hassasiyetle duruyor ve servis şoförlerine yönelik sık sık eğitim programı uyguluyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Servis şoförleri eğitimden geçiyor

Dilek BAYRAK

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Servis şoförlerine yönelik eğitim programı başlattı. Güvenli taşımacılık başta olmak üzere belirlenen 4 başlıkta sürücüler eğitime alındı.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile, Erzurum Lisesi konferans salonunda, Okullara öğrenci taşıması yapan servis araç sürücülerine yönelik eğitim düzenlendi. Yapılan eğitimde okul servis yönetmeliği, trafik güvenliği, öğrencileri taşımada dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar hakkında gerekli eğitim verildi.

Karayolları trafik kanunu ve yönetmeliği, okul servis araçlarının yönetmeliği, trafik işaretleri ve kuralları, seyir esnasında uyulması gereken kurallar, durma ve duraklamalarda dikkat edilecek hususlar, aşırı hız ?  yakın takip ? şerit izleme ? geçiş kolaylığı sağlama gibi durumlarda oluşabilecek sonuçlar, öğrenci, kursiyer, velilerin araca iniş ve binişlerinde dikkat etmesi gereken kurallar, trafik kazası anında yapılması gereken kurallar bir bir servis şoförlerine aktarıldı.

Eğitimlerle, okul servis araçlarında oluşabilecek risklerin önlenerek trafiğin daha güvenli hale gelmesi ve geleceğin teminatı olan öğrencilerin okullarına rahat ve güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda Eğitimler hız kesmeden yıl sonuna kadar devam edecek. Trafikte yer alan tüm unsurlarla birlikte tüm yaya ve sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesinde Bakanlık, üzerine düşen sorumluluğu ve yetkiyi en iyi şekilde yerine getirmekte kararlı.