´´Şifo ile şifa bulduk´´

Evinde Aytemiz Alanyaspor´u konuk eden B.B Erzurumspor, Süper lig´de 3 puanla tanıştı. Maç sonu büyük sevinç yaşanırken, bazı taraftarlar ilk galibiyet nedeniyle ´Şifo ile şifa bulduk´ diyerek maçın haber başlığını attı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
´´Şifo ile şifa bulduk´´

 

Murat ÖZDEMİR

Spor Toto Süper Lig´in 8´inci haftasında evinde Aytemiz Alanyaspor´u konuk eden B.B Erzurumspor, 3 puanla tanıştı. Yeni hocası Mehmet Özdilek ile ilk maçına çıkan Mavi beyazlı futbolcular, Kazım Karabekir Stadyumu´nda son haftaların flaş takımı Aytemiz Alanyaspor´u 1-0´lık sonuçla yenmeyi başardı. Mavi-beyazlılar, 54´üncü dakikada Taylan Antalyalı´nın ayağından bulduğu golle Süper Lig´de ilk galibiyetini aldı. Maç sonu büyük sevinç yaşanırken, bazı taraftarlar ilk galibiyet nedeniyle ´Şifo ile şifa bulduk´ diyerek maçın haber başlığını attı. Maç başlamadan önce Mehmet Özdilek, rakip takımın hocası Mesut Bakkal´ın kulübesine giderek başarı diledi. Her iki Hocanın samimi görüntüleri objektiflere yansıdı. Bu arada Alanyaspor´ın teknik direktörü Mesut Bakkal´ın gerek maç boyunca gerekse maç sonu basın açıklaması boyunca oldukça neşeli ve esprili tavrı dikkat çekti.  Bu arada ilk yarıda bir penaltımız da VAR sistemi olmasına rağmen göz göre göre verilmedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

 

23´ncü dakikada Rogerio´nun orta sahadan toplu buluşturduğu Vitoria, sağ çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

25´nci dakikada BB. Erzurumsporlu oyuncuların hatasında toplu buluşan Vitoria yine sağdan sert vurdu, top defansa çarparak kornere çıktı.

26´ncı dakikada ani gelişen BB Erzurumspor atağında Sunu, sol kanattan topu Özer´e çıkardı. Kale direği önünde defans topu uzaklaştırdı.

45´nci dakikada Özer cezaalanı içerisinde Kone´yi gördü. Müsait durumdaki Kone topu ağlara göndermek yerine kaleci Haydar´a teslim etti.

Her iki takım gol atamayınca ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

48´nci dakikada gelişen BB Erzurumspor atağında Özer şık hareketlerle rakip defansı geçerek ceza çizgisine yaklaştı. Özer´in sert şutunda kaleci Haydar son anda uzanarak topa sahip oldu.

54´ncü dakikada rakip cezaalanı önünde Özer´le verkaça giren Taylan sert vurdu. Top, kaleci Haydar´ın yanından ağlara gitti. 1-0

58´nci dakikada Rakip yarı sahasında toplu buluşan Taylan, sağ kanattaki Sonu´yu gördü. Cezaalanına giren Sunu sert vurdu, top auta gitti.

66´ncı dakikada BB.Erzurumspor cezaalanı sağ çaprazında topla buluşan Efecan´ın sert şutunu Sehic ayaklarıyla uzaklaştırdı.

83´ncü dakikada ikinci yarı oyuna giren Lennart THY, üzerine gelen kaleci Haydar´ın üzerinden topu aşırdı. Meşin yuvarlak kale direğinden geri döndü.

MESUT BAKKAL: İKİ  TARAF İÇİN DE KISIR BİR MAÇ OLDU

Maçın ardından iki teknik direktör açıklamada bulundu. İlk açıklamayı yapan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ?İki taraf için de kısır bir maç oldu. Ben şahsen keyif almadım. İkinci yarı maça iyi başlayan Erzurumspor galibiyetle ayrıldı. Hedefimiz 5´te 5 yapmaktı. İki sakat çıktı bu maçta. Bu maçı burada kazanmamız lazımdı, üretkenliğimiz yoktu. Erzurumspor´u tebrik ederim? şeklinde konuştu.

MEHMET ÖZDİLEK: 5 GÜN SÜREDE ÇOK SAĞLIKLI BİR HAFTA GEÇİRDİK

B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, ?Galip gelmek çok önemliydi. 7 hafta galibiyet alamayan bir takım olarak psikolojik baskısı vardı. İkinci yarı rakibi biraz daha geri iterek önde oynadık, başarılı olduk. Koşu kalitemiz önceki maçlara göre çok daha iyi. 5 gün sürede çok sağlıklı bir hafta geçirdik. Oyuncularıma teşekkür ederim, seyirciye teşekkür ederim. Erken de maçı koparabilirdik, çok fazla pozisyon ürettik. Her maça ayrı ayrı bakacağız. Lige dahil olma adına kazanılması gereken bir maçtı. Bu maçın hikayesi kaybetmemekti ve kazandık. Bugün güzel bir mesaj verdik. Önümüzdeki günler daha iyi bir Erzurumspor olacak. Özerin performansından hiç şüphe etmedim bütün oyuncularım kahraman? diye konuştu.