Sobacıların yüzü gülüyor

Havaların giderek soğuması soba satıcılarının yüzünü güldürüyor. Satışlarda artış yaşandığını belirten Sobacılar, kışın iyice yaklaşması ile birlikte işlerinin daha da açılacağını kaydetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sobacıların yüzü gülüyor

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da giderek soğuyan havalar nedeniyle, doğalgazlı evi olmayan vatandaşlar sobalara yöneliyor. Satışlarda yoğun bir artışın gözlendiğini kaydeden Sobacı Esnafı Hamit Kurt, ilerleyen günlerde satışların daha da artacağını kayda geçti. Doğalgazlı evi olmayan vatandaşların yanı sıra, doğalgaz ile ısınamayan vatandaşlarında sobaya yöneldiğini dile getiren Kurt, geçtiğimiz yıllara oranla fiyatların çok yüksek olmadığını belirtti.

SOBA SATIŞLARINDA ARTIŞ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurt, ?Havaların soğumasıyla sobalarımızda tezgâhlarımızda ki yerlerini aldılar. Vatandaşlarımızın şuan oldukça güzel bir ilgisi var. Genel olarak turbo sobalarımızı tercih ediyorlar. Çünkü bu sobalar ısıyı iyi bir şekilde muhafaza ediyor. Kovalı sobalarımızda yine iyi satılıyor fakat onlar içinde ısıyı iyi muhafaza edemiyor. Söndüğü zaman hemen evde soğuyor. Geçtiğimiz yıllara oranla fiyatlar çok değişmedi, yani arada çok büyük farklar söz konusu değil. Doğalgazı olmayan, ya da kullanılmayan yerlerden daha çok alıcımız oluyor. Özellikle köylerimizden vatandaşlarımızın ilgisi büyük. Fiyatlarımız oldukça uygun bir de şöyle bir durum var; evinde doğalgazı olup da ısınmayan insanlarımız oluyor, ya da doğalgaz faturalarından dolayı soba alanlar oluyor. Erzurum soğuk memleket, dolaysıyla ısınması da zor. Bu yüzden sobaya talep çok? diye konuştu.