´´SPOR´A SİYASET BULAŞTIRMAYIN´´ TOPLANTISI

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
´´SPOR´A SİYASET BULAŞTIRMAYIN´´ TOPLANTISI

Sinan AYDIN

B.B Erzurumspor´a yapılan haksız uygulamalar protesto edilirken, spora siyaset bulaştırılmaya çalışılıyor. Tehlikeyi sezen Erzurm Valisi ve Emniyet Müdürü,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i de yanlarına alarak gazetecilerin karşısına geçerek, ´´ Erzurumspor´a her şartta sahip çıkıyruz´´ mesajı verdi. Vali Memiş ise, Büyükşehir Belediyesine yürüyen taraftarları ´Tahriklerle ve bir takım yönlendirmelerle hareket etmeyin´ diye uyardı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNDE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

Protesto yürüyüşü sırasında İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz´un protesto yürüyüşüne katılmak istemesi ile taraftar gurupları arasında gerginlik yaşanmıştı. Taraftar grupları liderleri Mahmut Uykusuz´a spora siyaseti katmamasını isteyip yürüyüşe katılmasının yanlış olduğu uyarısında bulunmuştu. Bu gerginliğin ardından ise bir gurup taraftar Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne kadar giderek takımın 3 yılda üst üste şampiyon olup Süper Lige çıkmasında büyük emeği olan B.B Erzurumspor´un Onursal Başkanı Mehmet Sekmen´in istifa etmesi yönünde sloganlar attı.

PROTOKOL´DEN ´´SPOR´A SİYASET BULAŞTIRMAYIN´´ TOPLANTISI

Olaysız eyleme birçok kesimden tepki gelirken, ´Sekmen istifa´ diye slogan atanların bazı siyasi parti adayları tarafından yönlendiriliği ve gerçek taraftar olmadıkları iddia edildi. eçim atmosferinde spora siyaset bulaştırmak istendiğini sezen Erzurum Protokolü, basın toplantısı düzenleyerek ´´Erzurumspor herkesin takımıdır. Bu takıma sonuna kadar sahip çıkacağız´ mesajı verdiler. Vali Okay Memiş, ´´ Bu takıma sahip çıkmak zorundayız? diyerek Erzurum Büyükşehir Belediyesine yapılan yürüyüşü tasvip etmediğini vurguladı. Memiş, ´´ Bir takım taraftar gurubu Büyükşehir belediyesi önünde bir takım şeylerde bulundular. Biz hepsini çok seviyoruz, bizim için çok değerliler ama çokta tahriklerle bir takım yönlendirmemelerle hareket etmemeleri gerektiğini düşünüyorum´´ dedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise İYİ Parti Adayı Mahmut Uykusuz´a göndermede bulunarak ´´ Protesto yürüyüşüne katılanlara yanınızdayız tweti atanlar B.B Erzurumspor´a ne kadar maddi yardımda bulunmuşlar onu da açıklasınlar´´ dedi.

VALİ MEMİŞ: BU TAKIMA SAHİP ÇIKMAK DRUMUNDAYIZ

Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ve B.B Erzurumspor Kulübü Başkan Vekili Ömer Düzgün, ?Erzurumspor´umuz? konulu basın toplantısı düzenledi. B.B Erzurumspor kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, ?Bu şehrin en büyük dinamiği olan bu takıma sahip çıkmak zorundayız? dedi.

Vali Memiş, şunları söyledi:

´´ Futbolu çok seven bir arkadaşınızım. Her anlamda maddi manevi anlamda takımımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bütün seyircilere çok teşekür ediyorum  gösterdikleri  performanstan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hermaçta son derece fedekar cefakar bir seyirci kitlemiz var. Stadyumun tamamı neredeyse dolu. Anadoluda her şehre nasip olmayacak bir seyirci potansiyelimiz var. Hatta sadece Erzurum´dan değil 20 ilçemizin hepsinden vatandaşlarımız maç günü şehre doluyorlar. Bu hafta Rizesporla bir maçımız vardı. Futbol kamuoyununda çok tartıştığı bir pozisyonda, hakem golümüzü iptal etti. Hakemin takdirinde ola bir konu. Bu konuları sizler ayrıca tartışıyorsunuz. Spor programlarında bu konu fazlasıyla tartışılıyor. Biz kimseye haksızlık yapmak istemiyoruz. Ne hakemi ne Fıubol federasyonunu  ne de Merkez Hakem Kurulu´na yönelik bir ifade kullanmayacağım. Sadece söylemek istediğim ,bu şehrin en önemli dinamiği olan bu kulübe bizler sahip çıkmak durumundayız.

´´BİZ HAKSIZ UYGULAMA İSTEMİYORUZ´´

Bütün Erzurm´da yaşayanlar ve Erzurum´da yönetici pozisyonunda olan insanlar olarak. Tabi biz ayrıcalık istemiyıoruz. Biz Erzurumlular olarak B.B Erzurumspor olarak bize ekstaradan avantajlar sağlayan bir haksız uygulama istemiyoruz. Hakem hatakarı hakem kararları tartışılabilir bu konuda çok birşey söylemek istemiyorum. Ama biz kendi sahamızda daha güçlü saha iyi oynamak durumudnayız. Bunu hocalarımız mutlaka değerlendirmeliler. Futbolculaımız da değerlendirmeliler. Yaklaşık 30 bin taraftarımız önünde daha iyi bir Erzurumspor, daha böyle dişli daha güçlü olmamız lazım. Bunu ifade etmek isterim , bu işten anlayan da birisi olarak. Kulüp Başkanımız Hüseyin bey az önce beni aradıar. O bugün burada yok çünkü malum konuları görşmek üzere sayın Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirörenle görüştüler.  Bu konuları aktardılar. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf namoğlu beyde bu toplantıya katılmış ve bu konuları konuşmuşlar. Konuşulacak herşeyi konuştuklarını bana ifade ettiler. Bu konuyıda sizlere ifade etmek isterim.

BAĞIŞTA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Bizler bu transfer döneminde yoğun çaba sarfettik. Kimse çaba sarfedilmediğini düşünmesin. Ben sayın Milletvekilerim, sayın Büyükşehir Belediye başkanım, Erzurumlu işadamlarımızı ziyaret ettik. EVYAP gurubunu ziyaret ettik. Kulübe hatırı sayılır bir bağışta bulundular. Adnan Polat bey kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hem kendi bütçesinden  bir bağışta bulundu hem de Futbol Federasyıonu nezidne görüşmelerde bulunarak kulübün alacakları konusunda girşimlerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız, sayın Milletvekilelerimiz. Ben bizzat sayın Yıldırım Demirören´le Erzurum Valisi olarak bizzat görüşerek kulübün alacakları konusunda girişimlerde bulundum. Akgün İnşaat Sururi bey bağışta bulundu sağolsun. Bunlar benim bildiklerim. Ömer bey (Ömer Düzgün) her zaman kulübe destek oluyor. Ama bu saydığımız isimlerin haricinde de Erzurum´un yetiştidiği çok değerli işadamlarımız var. Biz mutlaka Süper Ligde devam etmek istiyoruz. Takım bu aşamaya geldi, devam etmesi lazım. 

VALİ´DEN SEKMEN İSTİFA DİYEN TARAFTARLARA:

BİTAKIM YÖNLENDİRMELERLE HAREKET ETMEYİN

Bir takım taraftar gurubu Büyükşehir belediyesi önünde bir takım şeylerde bulundular. Biz hepsini çok seviyoruz, bizim için çok değerliler ama çokta tahriklerle bir takım yönlendirmemelerle hareket etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu kulübe herkes çok emek veriyor. Kulübünüzün mali tablosu hele de büyük kulüplerle mukayese edildiğinde çok ta kötü değil. İyi transferkler yaptık, iyi futbol oynuyoruz. Rize maçında yenildik ama futbol skor oyunu. Artıkı bundan sonrasına bakacağız. ´´ Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Okay Memiş, Erzurumspor´un sahipsiz olmadığını ifade ederek, ?Biz kendi sahamızda daha güçlü ve daha iyi oynayan taraf olmalıyız. Özellikle taraftar gruplarının daha dikkatli olmasını istiyoruz. İncitici olmamalarını temenni ediyoruz? ifadelerini kullandı.

SEKMEN: "ERZURUMSPOR´UN YANINDAYIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şehrin yöneticileri olarak B.B Erzurumspor´un yanında olduklarını vurgulayarak, ?Zaman zaman VAR sistemine rağmen bir takım yanlış kararlar verildiğini görüyoruz. En son Rizespor maçında buna hep beraber şahit olduk. Ama bütün bunlara rağmen seyircimizin taraftarımızın olgun davranışı ise takdire şayan bir konudur. Bu kararlar verilirken şehrin yöneticileri olarak bu olaylara sessiz kalacağımızı duyarsız kalacağımızı kimse sanmasın. Biz elbette ki yöneticiler olarak mutlaka ilgili kurumları arayarak yapılan uygulamaların yanlış olduğunu dile getirdik. Mutlaka kulübümüzün yanında olduğumuzu yönetimine her türlü desteği verdiğimize, vermeye de devam edeceğimize herkes emin olsun? şeklinde konuştu.

NE KADAR YARDIMDA BULUNMUŞLAR AÇIKLASINLAR

Başkan Sekmen, İYİ parti ERzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz´a da isim vermeden göndermede bulunarak, ´´ Yürüyüşe katılanlara yanınızdayız tweti atanlar, B.B Erzurumspor´a ne kadar maddi yardımda bulunmuşlar onu da açıklasınlar´´ dedi. Öte yandan İstanbul´a TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek üzere giden BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş toplantıya katılmadı.

 

 

 

Sporcularla yöneticilerle konuştuk onlara sahip çıktığımız şehir olarak sahip çıktığımızı belirten bir görüşmeydi. Yine biz her hafta hatta bu akşamda oynayacapız şio mehmet hocamız bşzler protokol mensupları maç yapacağız.