Tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşları bir araya geldi

Erzurum´da Tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bitkisel ve hayvansal üretimdeki başlıca sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerileri sıralandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşları bir araya geldi

Nesrin Çetinkaya

İlde ki bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelini artırmak, belirlenen hedeflere ulaşmak için gerek Bakanlığın, gerekse diğer finans kuruluşlarıyla yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, üreticilere 2017 yılında 215 Milyon, 2002-2017 yılları arasında 1,347 Milyon destekleme ödemesi yapıldığını kaydetti.

1,347 MİLYON TL DESTEK

Akar,? Erzurum´ un sahip olduğu mera alanlarıyla Türkiye´ de 1´inci, büyükbaş hayvan varlığı ile Türkiye´ de 2´inci sırada yer aldığını söyledi. Üreticilere 2017 yılında 215 Milyon TL, 2002-2017 yılları arasında 1,347 Milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını belirten AKAR ? İlimizin bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelini artırmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerek Bakanlığımız gerekse diğer finans kuruluşlarıyla yürütülen çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. ? dedi.

?ERZURUM TÜRKİYE´ DE BİR NUMARA OLACAK?

Erzurum´un tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çeken Vali Memiş, ?Tarım sektöründeki sorunların çözümü ve ilimizin tarımsal potansiyelini artırmak için çiftçisiyle, üreticisiyle, girişimcisiyle herkes uzmanlık alanındaki bilgilerini doğru bir şekilde paylaşarak, kamu yararına projeler üretmeyi hedef edinirse, Erzurum´ un tarım ve hayvancılık alanında Türkiye´ de bir numara olacak? diye konuştu.