Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi tebliği Resmi Gazetede yayınlandı

Ekonomik Yatırımlarda ?Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi? tebliği Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi tebliği  Resmi Gazetede yayınlandı

Nesrin Çetinkaya

Tarım ve hayvancılıkta üretim kadar işletmenin modernizasyonu, ürünün işlenmesi,  paketlenmesi ve pazara sunumunun da önem teşkil ettiğini kayda geçen İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, bu kapsamda ilde 2006 yılından itibaren kısaca Ekonomik yatırımlar denilen ve içeriklerinde yıldan yıla değişiklik gösteren programın uygulamaya konulduğu bilgisini paylaştı. Yüzde 50 hibe desteğinin verildiği program kapsamında ilde bugüne kadar toplam 65 projenin uygulandığını, toplam 13,6 milyon TL hibe ödemesinin yapıldığını ve 464 kişiye iş istihdamı sağlandığının altını çizen Akar,  bu yılda 5 projenin yatırıma devam ettiğini belirtti. Ekonomik yatırımlara girişimcilerin ve yatırımcıların başvuru yapmalarını önemsediklerini dile getiren Akar,  30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında projelerin kabul edileceğini belirtti.

TEBLİĞ RESMİ GAZETEDE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Ekonomik Yatırımlarda denilen ?Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi? tebliğinin Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini dile getiren Akar, ?Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amacı ile kısaca Ekonomik Yatırımlarda denilen ?Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi? tebliği Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir? diye konuştu.

30 BİN TL İLE 2 MİLYON TL ARALIĞINDA PROJELER KABUL EDİLECEK

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Akar, ?Tarım ve hayvancılıkta üretim kadar işletmenin modernizasyonu ürünün işlenmesi paketlenmesi ve pazara sunumu da ve sosyal yapıyı güçlendirerek sürdürülebilirlikte önem teşkil etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 2006 yılından itibaren kısaca Ekonomik yatırımlar dediğimiz içeriklerinde yıldan yıla değişiklik gösteren program uygulamaya konulmuştur.  Yüzde 50 hibe desteğinin verildiği program kapsamında ilimizde bugüne kadar toplam 65 proje uygulanmış, toplam 13,6 milyon TL hibe ödemesi yapılmış ve 464 kişiye iş istihdamı sağlanmıştır. Bu yılda 5 proje yatırıma devam etmektedir. İlimiz ekonomisi için vazgeçilmez olan tarım ve hayvancılığın geliştirilebilmesi adına önem teşkil eden Ekonomik yatırımlara girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın başvuru yapmalarını önemsiyoruz. 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında projelerin kabul edileceği programın Tebliğin yayım tarihi olan 13 Eylül 2017 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde elektronik ağ üzerinden başvurular yapılabilecek olup önümüzdeki günlerde Konuya ilişkin ayrıntılı uygulama rehberinin yayınlanması ile birlikte eğitim çalışmaları verilecektir. Konu ile ilgili tüm girişimcilerimizi yatırım yapmaya davet ediyorum?  ifadelerine yer verdi.