Tatile çıkacaklara 100 TL´lik paket poliçe önerisi

100 TL ödeyerek hırsız mağduru olmayabilirsiniz!

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tatile çıkacaklara 100 TL´lik paket poliçe önerisi

-ÖZEL-

Tatile çıkacak vatandaşlar evlerini boş bırakacaksa, paket konut poliçesi yaptırabilirler. Yıllık fiyatı 100-150 lira olan poliçeyi yaptırın, hem tatilde, hem de tatil sonrası keyfiniz kaçmasın.

Sinan AYDIN

Tüketici hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ´´tatile çıkacak vatandaşlar evlerini boş bırakacaksa, paket konut poliçesi yaptırabilirler. Bu sayede mağdur olmazlar´´ uyarısında bulundu. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte tatil sezonu da başladı. Tatile giden birçok vatandaşın aklı evinde kalabiliyor. Bazı kişiler evlerini kapatıp tatile gidiyor anck döndüklerinde türlü hırsızlık yada diğer mağduriyetlerle karşılaşabiliyor. Konu ile ilgili merkezi Erzurum´da bulunan Tüketici hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay´dan çok önemli bir açıklama geldi.

´´ 150 TL VERİN, HEM TATİL, HEM DE TATİL SONRASI KEYFNİZ KAÇMASIN´´

Başkan Altay, ´´ Tatile çıkacak vatandaşlar evlerini boş bırakacaksa, paket konut poliçesi yaptırabilirler. Yıllık fiyatı 100 bilemedin 150 lira. Ne olur ne olmaz, siz tatildeyken evinizi su basar, elektrik kontağından yangın çıkar, üst kattaki komşunuz istemeden de olsa zarar verir. Hem tatilde, hem de tatil sonrası keyfiniz kaçmasın´´ uyarısında bulundu. ´´ Binbirtürlü hırsızlık, sel baskını var´´ diyen Nihat Altay, ´´ Paket konut poliçesi, çok küçük bir miktar fiyat olarak. Çok byük bir mebla değil. Vatandaşlarımızın tatile çıkarken gözleri arkada kalmasın. Sadece cam kırığına değil, herşeye geçerliliği var paket poliçenin. Bütük sigortacılar yapıyor. Bunu kimse bilmiyor´´ diye konuştu.

´´POLİÇEELERİ OKUYARAK İMZA ATIN´´

Vatandaşları sigorta poliçeleri konusunda da uyaran ve en çok şikayet aldıkları konunun başında yaptırılan sigorta poliçelerinde okunmadan imza atılmaması ile doğan mağduruieytler geldiğini de hatırlatan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ´´ İnsanlar sigorta denildiğinde sadece araç sigortası akkıllarına geliyor. Ancak bunlarda çok önemli. Sigorta bunu karşılamak zorunda. İnsanlar paket poliçesini de dolduruken iyi okusun. Sigotacıdan sözlü beyan almasın. Poliçeleri iyice okusun. Dilde değil yazılı olarak poliçeleri imzalasın, alsınlar. Bizim için çok önemli. Hakem heyeti ve mahkemeler, yazılı metne bakıyor. İnsanlar, araç sigortasını mecburi olduğu için yaptırıyor. Bu da çok önemli ve mecburi gibi düşünüp yaptırsınlar. Tek seferlik poliçe olduğu için fiyatı da uygun´2 şklinde konuştu.