Tüketicilerin Ençok Şikayet ettiği 3 Konu

Palandöken Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti sorumlusu Zafer Örnek, en çok şikâyet aldıkları konunun bankalar, krediler ve mesafeli satışlar noktasında olduğunu belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tüketicilerin Ençok Şikayet ettiği 3 Konu

Nesrin Çetinkaya

Bilinçli tüketicilerin her hususta arayarak şikâyetlerini bildirdiklerini dile getiren Palandöken Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti sorumlusu Zafer Örnek, sıkça aldıkları şikâyet konularını GÜNEBAKIŞ´A paylaştı. Yoğunluğu ayıplı mal, ayıplı hizmet, kredi kartı üyelik ücreti, kredi kullanım masrafı, mesafeli-kapıdan satış, elektronik eşya satışlarının oluşturduğuna dikkat çeken Örnek, kredi dosya masrafları, kredi kart aidatı gibi şikâyetlerin ilk sırada olduğunu vurguladı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Örnek, ?Vatandaşlarımız gün geçtikçe daha da bilinçleniyor. Bu noktada kendilerine yapılan haksızlık, ya da bunu hissettikleri durumda bize başvurabiliyorlar, bu da yoğunluğu artırıyor.  Tüketicilerimizin mağdur olduğu önemli konular var. Ayıplı mal, ayıplı hizmet, kredi kartı üyelik ücreti, kredi kullanım masrafı, mesafeli-kapıdan satış, elektronik eşyalar başlıca şikâyet konularını oluşturuyor. Mesafeli satış dediğimiz genel olarak internet üzerine yapılan satışlardır, bu konuda da tüketicilerimiz oldukça fazla sıkıntı yaşamaktalar. Genel olarak durum böyleyken en fazla şikâyet aldığımız nokta ise banka ve krediler noktasında oluyor. Kredi kartı üyelik ücreti, kredi kullanım masrafı, mesafeli-kapıdan satış gibi konularda yoğunluklu olarak şikâyet almaktayız. Çözüm noktasında ise 15 günlük bir karar süreci, 15 günlükte bir itiraz sürecimiz var. Bilirkişi beyanı doğrulusunda ise sonuç karar bağlanıyor. Burada tüketicinin ya aleyhine, ya da lehine olarak kararlarımız kesin olarak sonuçlanmakta. Gelen şikâyetlerimizi tümüyle değerlendiriyoruz? diye konuştu.