Turizm Fakültesinden iki büyük proje

Turizm Fakültesi Atatürk Üniversitesi adına iki büyük proje hazırladı. "Gençlik Ecdadıyla Buluşuyor" projesi SODES´e, ?Erzurum´da TANAP ile Gençler Eğitiliyor, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Artıyor? projesi ise TANAP´a verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Turizm Fakültesinden iki büyük proje

 

Dilek BAYRAK

GENÇLİK ECDADIYLA BULUŞUYOR

Atatürk Üniversitesi´nin en büyük sosyal içerikli proje başvurusu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çavuş´un yürütücülüğünde Arş. Gör. Zafer Türkmendağ ve Arş. Gör. Mehmet Fatih Işık´ın katkılarıyla Kalkınma Bakanlığı´na bağlı Sosyal Destek Programına yapıldı.

MİLLİ BİLİNÇ KAZANDIRILMASI AMAÇLANDI

"Gençlik Ecdadıyla Buluşuyor" projesine Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ile Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iştirakçi olarak katıldı. Proje ile Erzurum ili Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde eğitim gören 25 bin 790 lise öğrencisinin hazırlanan program ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı boyunca okullarından alınarak Nene Hatun Tarihi Milli Parkına götürülmesi, burada alan kılavuzları eşliğinde gezdirilmesi ve milli bilinç kazandırılması amaçlandı.

ERZURUM´DA TANAP İLE GENÇLER EĞİTİLİYOR, YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE HİZMET KALİTESİ ARTIYOR PROJESİ

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı adına ?Erzurum´da TANAP ile Gençler Eğitiliyor, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Artıyor? isimli proje başvurusunu TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarına (SEIP) Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü ve Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü´nün iştirakiyle yaptı. Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çavuş´un yaptığı projede Arş. Gör. Zafer Türkmendağ, Arş. Gör. Yusuf Bayraktar  ve Arş. Gör. Zuhal Aksakallı yer aldı.

BİN İŞSİZ KATILIMCI NİTELİK KAZANACAK

Proje ile Erzurum´un 20 İlçesinde 35 yaşın altında dezavantajlı gruplardan olan bin işsiz katılımcının belirlenmesi ve bunların Turizm Fakültesi Uygulama Otelinde yiyecek içecek hizmetleri alanında uygulamalı olarak eğitilerek nitelikli hale getirilmesi ve istihdam edilmeleri amaçlandı. Bu sayede Erzurum´un tüm ilçelerinde yiyecek içecek sektöründe hizmet kalitesi yükseltilerek turizme katkıda bulunulacak. Ayrıca 1000 kişiye istihdam sağlanarak, bölgesel kalkınmaya ve yaşam kalitesini yükseltmesine destek sunulacak.