Uzundere milli ekonomisine sahip çıkıyor!

Uzundere Belediyesi kendi sosyal tesisi olan Düğün Salonu Kahve ve Çabuk Yemek İşletmesi´nde kullanılan içeceklerin tamamının yerli olması için gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Uzundere milli ekonomisine sahip çıkıyor!

 

Nesrin Çetinkaya

Yerli ve milli kaynaklara yönelmeye devam edeceklerini kaydeden Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, alınan tedbirleri paylaşarak, milli kaynaklara sahip çıkma noktasında değerlendirmelerini paylaştı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Ekonomi savaşlarının boy gösterdiği günümüz dünyasında ülkelerin barış yanlılıktan uzak olması ve ülkelerin tutarsız davranışları ABD´ye ve Avrupa ülkelerine olan güveni sarstı. Tek taraflı sözleşme fesihleri, ithal ürünlere gelen ek vergiler ve ülkemize yöneltilen ekonomik tehditler bir kez daha milli kalkınmanın önemini bizlere kanıtlamış oldu. Yerel kaynakların öneminin daha iyi anlaşıldığı bu dönemde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı Genelgesi ile Türkiye´deki tüm AK Partili belediyeler sosyal tesislerin tamamında yerli içecek tüketilmesini kararlaştırdı. Bu sebeple bir AK Parti belediyesi olan Uzundere Belediyesi kendi sosyal tesisi olan Düğün Salonu Kahve ve Çabuk Yemek İşletmesi´nde kullanılan içeceklerin tamamının yerli olması için gerekli tedbirleri aldı.

YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARA YÖNELMEYE DEVAM

Yerli ve milli kaynaklara yönelmeye devam edeceklerini dile getiren Özsoy, ?Belediyemiz zaten küreselleşme ile birlikte gelen dilde yıkım ve yozlaşma hareketine karşı tavır sergileyerek Düğün Salonu İşletmesi´nin cafe ve bistro bölümünün adını ?kahve ve çabuk yemek? olarak kullanıyordu.  Ziya Gökalp´in de dediği gibi her sözün ararsan vardır Türkçesi. Bizde bundan hareketle dilimizin yozlaşmasını engellemeye, yerli ve milli kaynaklara yönelmeye devam edeceğiz.?  Diye konuştu.

Bunun yanı sıra Uzundere Belediye Başkanı M. Halis ÖZSOY milli kaynaklara sahip çıkma davasında belediyelerde kullanmış olduğumuz yabancı kaynaklı işletim sistemlerinin yerine yerli işletim sisteminin kullanılması için TÜBİTAK ile işbirliğince hazırlanmış olan milli tabanlı işletim sistemimiz Pardus´un kullanılacağını belirtti.