Veliler tepkili Kim icat etti bu törenleri?

Her eğitim-öğretim yılının sonunda ilk, orta ve liselerde düzenlenen mezuniyet törenlerine ailelerden tepki geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Veliler tepkili  Kim icat etti bu törenleri?

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velilerinin katılımı ile ilk, orta ve liselerde düzenlenen mezuniyet törenlerine tepki, velilerden geldi. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ı arayarak, düzenlenen törenlerin özellikle ihtiyaç sahibi aileleri ciddi sıkıntıya düşürdüğü kaydını düşen veliler, ekonomik anlamda yaşanan zorluklara dikkat çektiler.

Maddi olumsuzlukların beraberinde getirdiği sorunlar ve devam edecek bir eğitim hayatının bu şekilde kesintiye uğratılarak kutlanmasına karşı çıkan aileler gazetemizi arayarak tepkilerini ortaya koydular.

Maddi olarak gücü olmayan ailelerin bu şekilde tasarlanan kutlamalarda oldukça zor durumda bırakıldığına işaret eden öğrenci velileri, bu durumdan öğrencilerinde fazlasıyla olumsuz olarak etkilendiğini kaydettiler. Liseden sonra üniversite eğitiminin gelecek olması ile birlikte devam edecek eğitim sürecinin kutlanan mezuniyet törenleriyle bir son gibi gösterilmesine karşı çıkan aileler, bu duruma bir düzenleme getirilmesini talep ettiler.

Liselerde düzenlenen mezuniyet törenleri ile ilgili olarak GÜNEBAKIŞ aracılığıyla düşüncelerini ilgililere iletmek arzusunda olan aileler, ?Öncelikle bu bir son değil. O yüzden oldukça gereksiz bir kutlama. Daha önlerinde kocaman bir eğitim hayatı onları bekliyor. Liseyi bir son olarak görüp, mezuniyet törenleri tertip etmek anlamsız. Liseden sonra daha üniversite eğitimi var. Maddi olarak da oldukça zor durumda kalıyoruz. Maddi durumu yerinde olan aileler çocuklarının isteklerini tam anlamıyla yerine getirirken, bizim çocuklarımızda onlara özeniyor. Durumu olmayan aileler ve çocuklar için hiçte hoş bir durum değil bu. Çocuklarımızın özenerek, yapılan birçok şeyi bizden de bekliyor. Maddi olarak durumu iyi olmayan ailelerin bu tarz kutlamalara gücü yetmiyor. Yemeği, özel fotoğrafçısı, tutulacak salon, elbise derken maliyette oldukça fazla ve bizim gücümüzü aşıyor. O yüzden kutlanması şart değil. Bunun içinde gerek Valiliğimizden, gerekse de Milli eğitim Müdürlüğümüzden konuya ilişkin olarak bir düzenleme getirmesini talep ediyoruz. Bunun mevzuatta ki yeri nedir öğrenmek istiyoruz? diye tepkilerini gösterdiler.