?Yazarlık Mektebi? için kayıtlar başladı

Türk Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi´nin düzenleyeceği ?Yazarlık Mektebi? için kayıtlar başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Yazarlık Mektebi? için kayıtlar başladı

 

 

Nesrin Çetinkaya

Yeni başlayan eğitim-öğretim dönemi ile birlikte Türk Dil ve Edebiyat Derneği´nin düzenleyeceği ?Yazarlık Mektebi? kursu için kayıtlar başladı.  Başvurular 15 Ekim´e kadar devam ederken,  15 ila 40 yaş aralığında olan her Türk vatandaşı dernek ofisine giderek kaydını yaptırabilecek.  Ücretsiz yapılacak olan Yazarlık Mektebi kursuyla Türk tefekkürüne, yazı sanatlarına istidadı olan kişileri eğitmek, onların bu alanda kendilerini geliştirmelerine uygun ortamlar oluşturarak kalıcı değerler kazandırılması hedefleniyor.

Konuya ilişkin olarak TDED Erzurum Şubesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Eyüp Sultan´daki genel merkezinde ve ayrıca Kocaeli Şubesinde ?Yazarlık Mektebi? kursu yapmaktadır. Bu eğitim döneminde ise Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi olarak bu kursu açma kararı aldık. ?Yazarlık Mektebi? kursumuza kayıtlar başlamış olup 15 Ekim´e kadar devam edecek. 15 -40 yaş aralığında olan her Türk vatandaşı dernek ofisimize gelerek başvuru yapabilir. Kursumuz ücretsizdir. Yazarlık Mektebi, her kursiyerimizin katılacağı beş dersten oluşmaktadır. Şiir, hikâye, medya yazarlığı, cümle - paragraf oluşturma ve imla - noktalama bu derslerin üst başlığını oluşturmaktadır. 3 ay sürecek kursumuzun sonunda başarılı olan kursiyerlerimize Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Yazarlık Mektebi sertifikası yanında Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim sertifikası da verilecektir. Kursiyerlerimiz isterlerse derneğimizde devam eden Osmanlıca, ney ve piyano kurslarımıza da katılabileceklerdir.

Yazarlık Mektebi´nin amacı; yazı türlerinden herhangi birine veya bir kaçına istidadı olan kişileri tespit etmek, yetenekleriyle tanıştırmak, hazırlanmış bir takım programlarla donatıp, onların atölyelerde yapılacak uygulamalarla gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onlara yazı çalışmalarını sergileyebilecekleri matbu dergi, e-dergi ve gazete imkânları sunmak, onların bu alanda yetkinliklerini ispatlamış yazarlarla tanışmalarını sağlamak ve okuma grupları oluşturarak onları sistemli, amaca yönelik okumalar yapmaya yönlendirmektir. Yazarlık Mektebi´yle Türk tefekkürüne, yazı sanatlarına istidadı olan kişileri eğiterek ve onların bu alanda kendilerini gerçekleştirmelerine uygun ortamlar oluşturarak kalıcı değerler kazandırmayı hedeflemekteyiz. ?