Yılbaşına vücudunuzu hazırlayın

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yılbaşına vücudunuzu hazırlayın

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç yılbaşına girmeden önce vücudunuza yapacağınız hazırlıklar ve yılbaşında sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi. 
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Son hafta diyetinizle hem daha hafif hem de yılbaşı akşamı gelmeden önleminizi almanızda fayda var. 22 Aralık´tan başlayarak vücudumuzu kontrol altına alın. Beslenmeniz de önemli olan her zaman dengeyi sağlamaktır. Yediklerinizin de tabii ki çeşidi önemlidir ama asıl önemli olan miktarıdır" dedi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç bazı önerileri şöyle sıraladı:
"Yılbaşı sofrasına asla aç oturmayın. Öncesinde çorba, salata, yoğurt ve meyveden oluşan küçük bir öğün tercih edebilirsiniz. Acıkmış olarak gideceğiniz bir davet yemeği gereğinden fazla yemek yemenize neden olabilir.
Yılbaşı gecesini dışarıda geçirecekseniz birbirinden çeşitli mezeler, ordövr tabakları, yemekler, tatlılarla dolu bir sofra ile karşılaşabiliriz. Mümkün olduğu kadar verilen yemeklerin miktarını azaltmaya özen gösterin.
Ordövr tabaklarında 1 dilim peynir, domates, salatalık ve yoğurtla hazırlanmış bir meze ve yarım porsiyon zeytinyağlı dolma tercih edebiliriz.
Ana yemeklerde kızartma, kavurma tarzı besinlerden uzak durmalıyız. Izgara, fırında veya buğulama olarak derisi alınmış hindi eti, tavuk eti veya balık tüketebilirsiniz.
Tatlı seçimlerinizde özellikle dikkatli olmalısınız. Şerbetli hamur tatlılarının yerine sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını tercih edebilirsiniz. Tatlı yerine meyve tüketmeyi seçebilirsiniz. Mesela mevsim meyveleriyle hazırlanmış güzel bir meyve salatası yiyebilirsiniz.
Yılbaşı yemeğinde kendinize kesin yasaklar koymak yerine miktar kontrolünü iyi bir şekilde ayarlamanız yeterli olacaktır.
Yılbaşından bir gün sonrası da önemlidir, bir gün sonra özellikle sıvı alımına ve yürüyüş yapmaya özen gösterin.
Sonraki kahvaltıda hamurlu gıdalardan uzak durun. Hamurlu gıdalar yerine az yağlı bir omlet iyi bir seçenektir.
Gün içinde yapacağınız yürüyüş sizi iş gününe daha zinde bir şekilde hazırlayacaktır"


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı