Ayhan YİĞİT


AMERİKA SENATOSUNUN KAKARI


                                                               

-2-                                          

    ABD´  Senatosu; yalan, iftira ve suçlamadan ibaret bir tasarıya evet dedi! Hem de  çoğunlukla?

    Hayret ki, hayret ! Kınıyorum, insanlık adına, devletler adına, adalet adına, barış ve gelecek adına; kötü ve düşündürücü bir tutum?

    Milletin temsilcileri, parlamenterler ve senatörler; ülkesindeki ve diğer ülkelerdeki insanların, devletlerin barış içinde olup, huzurlu yaşamalarına hizmet edip, bu yönde gayret göstermeleri gerekmiyor mu?

     Bu kara kararla; iki devletin ve milletlerinin içini karartarak, moral bozarak, barışı tehlikeye atıp, dostluğu ve güveni azaltmadılar mı?

    Bu karar geçersizdir, tanınmamaktadır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerekli cevabı vermiştir ve verecektir?

    Bu tasarı hiçbir belgeye, hiçbir delile dayanmadığı gibi; kulaktan kulağa gelen sözlü doğrulara da uymuyor!

    Çünkü Türkler, Osmanlılar ve Devletleri; hiçbir zaman ve hiçbir devirde soykırım yapmamışlardır!            Bırak soy kırımı; mensuplarına, azınlıklara, esirlere ve fethettikleri il ve bölgelerindeki halka, işkence, baskı ve kötü muamele de yapmamışlardır, asıl vatandaşları ile aynı görüp eşit tutmuşlardır?

    1914-15 yıllarında, Osmanlı Devletinin, halkının ve askerlerinin; Ermenilere karşı soy kırım yaptıklarına dair hiçbir belge yoktur?

    Hatta, kasıtlı öldürme ve işkence gibi fiillerin yapıldığına ait delil ve belgede yoktur!

    Bu´´ Ermeni soy kırımı yapıldı ?´ sözü ve iddiası, tamamen uydurulmuş bir yalandır?

    Ermeniler, onların sempatizanları, koruyucuları ve Türk düşmanları tarafından uydurulan / çıkartılan spekülatif haberlerdir?  Siyasi bir cümle ve amaçtır!

    Haberler kasıtlıdır:

    Hedefleri, Türkiye´yi suçlamak, küçük düşürmek, zor durumda bırakmak!

    Ermeniler, menfaat peşinde koştukları için; yalan ve iftiraları anlaşıla bilir de, diğer batılı devletler ve ABD, niye alet olur, bizi suçlar?

    Soy kırımı, Ermeniler yapmaya çalışmışlardır, fakat Türkler savunmaya geçip karşı koyunca yapamamışlardır! Ama halkımızdan çok kişiyi tek tek ve toplu halde katletmişlerdir?

    En ilkel, en vahşi ve en acımasızca, canlara kıymışlardır, yakmalar dâhil?

    Bu boğuşmayı, bu terörü ve bu faciayı, önlemek için de; Osmanlı devleti, çatışma olan il ve bölgelerde, azınlıkların (teröre karışan) yer değiştirmesini / iskânı uygun görmüştür! ( Vatandaşlarının, can ve malını koruma; güvenliklerini sağlama görevi ve bilinci ile.)

     Bunlara ait birçok belge vardır, Akademisyenler, ilim adamları, tarihçiler, yazarlar askerler ve yabancı unvan sahipleri, bunları ortaya koydular; kitaplar, dergiler, hatıralarla ve onlarca, seminer, konferans vererek ispatladılar?

    Kendi ülkenizin bilim adamı da, Fransız yazarda ;´´ Türkler soy kırım yapmadı, Ermeniler yaptı´´ diyorlar!

   ABD´li Profesör, Fransız yazar ,Rus yazar?  daha nice tanınmış ünlüler;´´ Türkler soy kırım yapmamıştır´´ ,diyor ve eserlerini yazıyorlar! Hatta´´ çatışmayı ve kavgayı Ermeniler başlatmıştır ?diye not düşüyorlar!                                  

    Dünya bunları nasıl görmemezlikten geliyor? Arşivleri açalım dedik, hayır dediler, komisyon kuralım, ortak / tarafsız araştırma yapsınlar dedik yanaşmadılar? Tarihçilere bırakalım dedik bırakmadılar!

   Çünkü, o kadar doğrunun yanında, yeni doğruların gün yüzüne çıkacağını ve bu belgelerin de gerçeği göstereceğini biliyorlar?

    O zaman, yalancı ve iftiracı oldukları ortaya çıkmıyor mu ?

    Gelelim onların yaptıklarına: [Bir alıntıdan. ]

  ?´  Vietnam´da,4 milyon, /  Kore´de, 3 milyon, /  Kamboçya ve Laos´da 1 milyon, / Irak´ta, 1 milyon,

  Afganistan´da, 1,5 milyon, insani; asker, asker olmayan çoluk çocuk kadın erkek ayırımı yapmadan öldürmüşlerdir!

    Ayrıca, 15 milyon kızıl deriliyi katletmişlerdir?´´

   Bu insanlar, bu SENATO üyeleri; ne hakla, ne hadle asıl suçluların hakkını savunuyorlar? Bizleri suçluyor ve kınıyorlar!         Kendilerine baksınlar, kendilerini düzeltsinler; yoksa gelsin bizden insanlık ve insana saygıyı dersi alıp öğrensinler?

   Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında, ABD´li bir senatör bu kara tasarının, senatoda oylamasını engelledi? Bu güzel bir gelişme idi, peşine iyi yönde gelişmeler devam eder diye düşünüyorduk, fakat tersi oldu!

    Hoşça kalın.