Ayhan YİĞİT


Barış Olmadan Yarış Olmaz


 

     Herkesin Malumu yakında, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. En güncel konu genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hükümetle muhalefetin kavgaya varan yarışları...  

       Bu seçimlerde, yönetim şeklinin ve CUMHUR başkanı olacakların, görev ve sorumluluklarının çok artması, ister istemez vatandaşın ilgisini ve bu işe yönelmesini de artırdı. 

     Konuşmalar, sohbetler, vaatler gazetelerde ilanlar ve televizyon programları, şehirde dolaşmalar şarkılar, marşlar, türküler?vs. sürüp gidiyor. Güzel ve iyi bir yarış var. Tüm adayları kutluyor ve başarılar diliyorum. 

     Gazetelerde haberler ve yorumlar ön plana çıkıyor, iyi ve güzel şeyleri alıp işliyorlar ve  yazıyorlar. Bazen de çok taraflı davranıyorlar... 

        M.Vekili adayları, bazen birbirini görüp kutluyorlar. Vatandaşlar da memnun olup onları alkışlıyorlar...  

        Basında ilgi gösterip yazıyor ve anlamlı cümlelerle başlıklar atıyor. ?barış olmadan yarış olmaz?.  ?tebrik ediyoruz? ? Adaylar birbirlerine başarılar diledi??gibi. 

     Bu davranışlar, bu tablolar ne güzel? İşte Erzurumlunun ve milletin gönlüde, meylide bundan yana olduğu apaçık görülüyor . 

     Barış olmadan yarış olmaz:    

     Ne kadar güzel ve anlamlı tespit ve  ilke. 

      Barış olmadan kalkınma da olmaz.../ Barış olmadan huzur da olmaz. 

     Barış olmadan güven de olmaz.../Barış olmadan eğitim de olmaz. 

     Barış olmadan sağlık da olmaz.../ Barış olmadan gelecek de olmaz. 

     Barış olmadan hiçbir şey olmaz... 

    Öyle ise önce barış, sonra yarış?/ Yarışırken barışı bozmada olmaz... 

    Bu güzel hasleti ve olgunluğu gösteren/ GÖSTEREBİLEN , adaylarımıza  helal olsun. 

     Bunu herkes istiyor, herkes bekliyor?Herkes olmasa bile ezici çoğunluk. 

     Çünkü milletimizin, halkımızın; özünde, kültüründe, yaşantısında, davranışında, terbiyesinde, ahlakında ve inanışında barış var, dostluk var ve yardımlaşma var.  

      Ne mutlu bunu anlayan ve yakalayan adaylara ve siyasilere? 

       Ne yazık ki bunu yakalayamayan bazı siyasiler çıkıyor. Örneğin mecliste kavga, yumruklaşma?Sahada, hakaret ve iftiralar! 

       Bu olumsuz ve zararlı davranışlar günümüze ve MİLLETİMİZE uyuyor mu, yakışıyor mu? Bunları tasvip eden, birkaç sergüzeşti ve sokaktan, sıradan  birkaç kişi çıkabilir. Ama çoğunluğa, kitleye bakmak lazım. 

      Barışa en çok ihtiyacımız olan bir zamandayız. Etrafımızda, çatışmalar, savaşlar sürüp gidiyor. Irak, Suriye; Filistin, Lübnan ...AFRİKA... 

       Bu şartlarda, sayın milletvekillerimiz ve diğer yetkililer: 

       Önce, mecliste ve Türkiye´de barışı ve huzuru sağlayıp veya sağlamaya çalışıp; sonra da dış ülkelerle ilgili sorunlara , yapılması gereken işlere  ve ülkemizin yüce menfaatleri için, nasıl davranılması gerektiği hakkında, fikirler, öneriler öne sürüp, demeçlerle ; hem dış işleri  ilgililerine yardımcı olmaları, hem de  halkı bilinçlendirmeleri gerekir. Bunlara vakit  ayırmaları, kafa yormaları, hepimiz için daha faydalı olur. 

       Şunu biliniz ki, milletin ezici çoğunluğu; bunları sizden istiyor ve bekliyor. 

       Beklemese bile; sizler milletin temsilcisi oluyorsunuz. Sizler bizlere, millete önder ve lider olacaksınız. Sizler milleti yönlendireceksiniz, aydınlatacaksınız, doğru yönde bilgilendireceksiniz ? 

       Ezici çoğunluk olmasa bile, akılı selim herkes umutla bekliyor? 

      Önce ülkemiz de ve tüm dünyada barış ve huzurun sağlanmasını:  

       Adaylarımızın da; başladıkları gibi, yarışı hoşça, tatlılıkla, Erzurum´a ve Erzurumlunun vakarına Türk milletinin şiarına yakışır bir şekilde, yürütmelerini ve bitirmelerini diliyorum.  

      Saygılarımla. Hoşça kalın.