Abdurrahman ZEYNAL


PROF. DR. MUSTAFA ILICALI


                                  

Erzurum tarihin en eski şehirlerinden biri olup, dağları, yaylaları ve kaplıcalarıyla meşhur, Palandöken yaylalarında at binip suyunu içip, Ilıca kaplıcalarında yıkanan insanların yurdudur.

Ilıca kaplıcaları tarihin derinliklerinden gelen bir marka değerimizdir.. Mustafa  Bey, 15 Haziran 1954´te Erzurum´da doğdu. Baba adı Nazif, anne adı Behice´dir. İlk ve orta öğretim kademelerini okuyup İstanbul Teknik Üniversitesine kaydolmuş oradan mezun olmuş bir hemşerimizdir.

İnşaat Yüksek Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Ulaştırma üzerine yaparak hayata atılmış, 2000-2015 yılları arasında Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde profesör olarak görev yaptı. Ülkemizde, ´Ulaştırma Mühendisliği´ kavramının oluşmasını ve ilk defa BAU´da bölüm açılmasını sağladı. Trafik güvenliğinin geliştirilmesi hususunda birçok çalışma yürüttü.

Akademisyenlik hayatından sonra İstanbul Belediyesinde ulaştırma projelerine imza atmış 2002 yılında AK Partiden Erzurum milletvekili olarak parlamentoya girmiş üç dönem bu görevi yapmıştır.

1994 yılından sonra İstanbul Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı ve bazı İBB şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2007-2015 yılları arasında İBB Başkan Danışmanlığı,

2002 seçimlerinde Erzurum Milletvekili seçilmiş 13.5 yıl bu grevde kalmıştır.

Mustafa Bey Erzurum Kalkınma Vakfınca 2009 yılında İspir´de düzenlenen Ovit Tüneli paneline katılmış, o günden sonra her toplantıda ERVAK ve Ovit tüneline sahip çıkmıştır.

Özellikle 2014 yılından sonra sürekli şehrimize gelmiş, sokaklara da, çarşılarda  cenaze namazlarında ve taziyelerde insanımızı yalnız bırakmamıştır.

Özellikle çok genç yaşta kaybettiğim Dr. Melih Zeynal´ın cenazesi, taziyesinde bulunmuş, en az beş defa hanemize gelerek acılarımızı paylaşmıştır.

Karşılaştığımız her zaman dostça halımı hatırımı sormuş,  bununla da yetinmeyerek şehrimizin problemleriyle de görüşlerini çok açıkça kamuoyu ile paylaşmıştır.

Mustafa Bey 2018 Haziran erken seçimlerinde aday olamamış ama yinede şehrimizin caddelerinde gezmeleri, vatandaşlarla  kucaklaşmayı sürdürmesi olumlu olmuştur.

Bütün bunların yanında Ilaca´ya adının Aziziye  olarak verilmesinde ve Ilıcanın ve Erzurumun medarı iftiharı olan Şeker Fabrikası´nın  özelleştirilmesinde net tavır koymamış olması da sanırım  iyi olmamıştır.

Sonuç olarak gösterdiği performansla, seçmenleriyle kurduğu iyi diyalogla ve özelliklede benim acımı paylamada gösterdiği samimi gayretlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yolun açık olsun....