Abdurrahman ZEYNAL


2020 YILINDA ÖZELEŞTİRİ YAPMAK


Yıllar geçiyor bizler yaşlanıyoruz. Sonuçta yaptıklarımızdan er geç hesaba çekileceğiz. Bu arada bizden sonraki nesle nasıl bir miras bırakacağız. Amel defterlerimiz açık mı kalacak? Kapalımı?
Torunlarımıza mamur, imar edilmiş, kültürel ilişkileri mükemmel, komşuluk ilişkileri olağan üstü, taşından, bayırından, yaylasından, ovasından, fabrikasından, okulundan, üretim yapan ve dünyaya satan, ülkeye döviz kazandıran kurumlara sahip bir toplum mu bırakacağız?
Yoksa her şeyi ithal eden, tembel , saygı ve sevgiden yoksun, yalan, dolan, talana alışmış, hak, adalet , doğruluk, dürüstlük kavramlarını kulak ardı etmiş bir cemiyet mi bırakacağız?
Gelecek nesillere iftira, haset, kin, nefret ve bencillik mi bırakacağız? Yoksa akıl, ilim, hikmet, vefa mı bırakacağız?
Geleceğe borcu borçla kapatan, bankalara, tefecilere, uluslar arası finans kuruluşlarına; borca batmış bir ülke mi? Bir devlet mi bırakacağız? Yoksa Borcu olmayan, zekatını, fitresini, sadakasını veren bir insan topluluğumu? bir ülke mi bırakacağız?
Okullarında, üniversitelerinde , laboratuarlarında ilim, hikmet, çağı yakalayıp önüne geçecek, bilim felsefesiyle yetişen, buluştan buluşa koşan, iyi kitap okuyan, iyi deney yapan bir kuşak mı geleceğe bırakacağız?
Dini, dini duyguları hurafelerden, yalan yanlış hikayelerden ve kendini bilmezlerden kurtarıp asli hüviyetine kavuşturup insanımızı ruhen, ahlaken vicdanen güzel bir kuşak olarak mı bırakacağız?
Kendi bütçesini, devletin bütçesini israftan, saçıp savurmaktan kurtarmış, geleceğe hazinesi dolu, israf etmeyen bir devlet adamları gurubumu bırakacağız?
Adaletin tecelli ettiği, hakkın korunmasının zirve yaptığı, "Ankara da Hakimler var" diyebilecek güzel, yetişmiş, erdemli ve edepli bir insan gurubunu mu geleceğe bırakacağız?
Bütün kurumları oturmuş, her kurum çağın ötesini yakalayabilecek donanımla çalışan, ehliyetli, liyakatli insanlara mı bırakacağız?
Bütün bu soruları kendimize, eşimize, dostumuza, amirlerimize, yöneticilerimize sorup alacağımız cevaba göre "ön yargısız" değerlendirip, ilmin süzgecinden geçirdikten sonra cevap verebileceğimizi akılda tutup gereğini yapmamızı Yüce Allah´tan diliyorum.
Esen kalın.