Abdurrahman ZEYNAL


2026 KIŞ OLİMPİYATLARI ERZURUM´A


 2024 yaz olimpiyatları Tokyo´ya verildi. Elbette İstanbul´un kaybetmesine üzüldüm. Ancak hayat devam ediyor ve Türkiye için yeni vizyonlar gerekli. Bu ise 2026 Kış olimpiyatlarının Erzurum´a getirilmesidir. Hedef açık, sarih ortaya konmalı bu yolda gayret gösterilmelidir.

             Kış Olimpiyatları; Türkiye için iyi bir imaj, Erzurum için iyi bir vizyon demektir. Palandöken Markadır. Ovasıyla, yaylasıyla, suyuyla, insanıyla, tarihiyle Erzurum buna en uygun şehirdir.

              Değerli Erzurumlular elimize iyi bir fırsat geçti. Haydi kulis yapmaya, haydi ülkeyi ayağa kaldırmaya...Lobiler oluşturmaya. Turizm elçileri bulalım, bürokrasiyi, akademik dünyayı harekete geçirelim.

               Yerelde; öncelikle Milletvekillerimizi, Belediye Başkanlarımızı, Valiliğimizi derhal harekete geçirip komiteler oluşturalım...

              Palandöken yaylalarını, Allahu Ekber Dağlarını, Tortumum Şelalesini tanıtalım. Kuş Cennetini hafızalara kazıyalım.

              İpek yoluyla ilgili konferanslar, paneller verdirelim, ilgilileri Palandöken zirvesinde buluşturalım...

              Göçten şikayet edenler veya göçe çare arayan dostlar tarihi bir fırsat elimize geçmek üzere gelin el ele, gönül gönüle, dal dala verelim, göçü durduralım hatta terse çevirelim. Bunun yolu doğru kararlarla, gayretlerle 2026 Kış Olimpiyatlarını Erzurum´a getirmekle mümkün olduğunu herkese anlatalım.

              Tortum Şelalesini, İspirin yedi göllerini, Verçenik tepesini, Hınıs´ın Selçuklu kanyonunu, Narman´ın Peri bacalarını, Allahu Ekber ve Kop Şehitliklerini tanıtalım, tanıyalım ..

             Narman´ın, İspirin, Hınıs´ın beyaz fasulyesini, Daphan ovasının yeşil mercimeğini, Erzurum Ehramını  marka değer haline getirelim. 8 yılımız var bu işi için uzun bir zaman. Gelin bunları yapalım.

             Şikayeti, çekememezliği, adam kayırmacılığı, dedikoduyu bir kenara bırakalım komiteler oluşturalım. Elimize geçecek bu tarihi fırsatı ne olur heba etmeyelim.

             Yarından tezi yok  yetkili ve yetkisiz her Erzurumluyu, şehirde, kasabada veya köyde yaşayan  veya Erzurum dışına göç etmiş, tüm dadaşları bu işe ortak edelim. Tüm Erzurumlular gönüllü elçi, bilgili propagandist, iyi birer halkla ilişkiler uzamanı olarak yetiştirelim, bu büyük organizasyona talip olalım.

             Sonrada Hükümetin kapısını çalalım. Sayın Valim, Sayın Belediye başkanlarım, Sayın Rektörlerim, Sayın Sanayi ve Ticaret odası başkanlarım, sivil toplum kuruşlarının sayın yöneticileri işte size fırsat ne olur el birliğiyle bu çıkan fırsatı değerlendirelim.

            Şikayet etmeden, sızlanmadan, keşke demeden, gelin bu büyük organizasyonun Erzurum´da Anadolu´nun Zirvesinde, Palandökenlerin zirvesinde yapılması için çaba sarf edelim...

            Gelin Erzurum Tarihini, kültürünü, sanatını , medreselerini, camilerini, kiliselerini, 10.000 yıllık Oğuz töresini anlatalım.

               Gelin Erzurum´un sahip olduğu sosyo-politik, sosyo- ekonomik ve tarihsel değerlerini bir hamur haline getirip insanlığın zihnine  güzel bir sinerji oluşturacak şekilde sunalım. Bu imkanlar, maddi, manevi insan potansiyeli bakımından var olan bu değerleri sunalım. Geç kalmayalım. İstemesi bizden, vermek başkalarından. Ancak istemeden önce alt yapısını oluşturalım...

                Erzurum´un sosyal potansiyel enerjisini harekete geçirerek 2026 Kış Olimpiyatlarını Erzurum´a getirelim....