Orhan DURMUŞ


AŞIRI ÖZGÜRSÜNÜZ!


 

Türk Devleti bugüne kadar ne çektiyse kendini aşırı özgür sanan ve özgürlük sınırlarını bilmeyen insanlardan, topluluklardan çekmiştir. Garip bir şekilde de dünya üzerindeki Devletler arasında en çok ifade özgürlüğünün olduğu ülkelerden birisidir Türkiye? yıllarca içinde barındırdığı topluluklar tarafından fütursuzca eleştirilen Devlet büyüklerinin sadece siyasi olarak değil aile bireylerini de hedef alarak hakaretlere varan açıklamalar yaparak bunu ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi de anlaşılır değildir.

Yine, 27.09.2019 tarihli HABER TÜRK kanalında, Hülya Kökenek tarafından hazırlanan ve yönetilen, Enine Boyuna programında Nagehan ALÇI, saat 23.00 dolaylarında söz alarak : ? ... devlet şayet KATİL devlet ise ona sonuna kadar KATİL DEVLET denir. .... TÜRKİYE KATİL DEVLETE SAHİPTİ. BU ÜLKEDE 17 YILLIK FAİLİ MEÇHUL VARDIR. ... DEVLET BAL GİBİ KATİL DEVLETTİR. Ben bu ülkenin gerçeklerini anlatıyorum. 17.000 faili meçhul ailelerine karşı çıkın ve bu devlet her zaman kutsaldı! Kimseye zarar vermedi! bu devlet için ölün deyin! 90´larda 17.000 faili meçhul üretmiş bir sistemden bahsediyorum. O zaman kusura bakmayın, devlet düşmanlığı falan yapan yok.? diyerek sözlerine devam etmiştir. Ersan Şen´in TCK 301 uyarınca Nagehan ALÇININ sözlerinin suç oluşturduğunu ihtar etmesine rağmen NAGEHAN ALÇI ?Açın dünyayı öğrenin o zaman, devlet katilse 17.000 kişiyi?. Ben 90´ların Türkiye devletine hitap ediyorum. Bu ülkede bizi izleyen milyonlarca KÜRT vatandaşı var.´´ Diyerek karşılık verdiği sırada konuşmacılar söz alarak kendisini Kürt Türk ayrımı yapmaması konusunda uyarmıştır.Ancak NAGEHAN ALÇI ?Bal gibi yapıyoruz.´´ Diyerek karşılık vermiştir. Programın ilerleyen saatlerinde ise Nagehan ALÇI sözleriyle TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ AŞAĞILAMAYA şu şekilde devam etmiştir. ?... Şunu hatırlatmak lazım: ...devlet KATİL BİR DEVLETTİR. Onca korkunç uygulamayı SAHNEYE KOYAN maalesef bu ülkenin DEVLETİYDİ, Bu MİLLETİN DEVLETİYDİ, 90´larda ki on binlerce faili meçhulün SORUMLUSU da BU DEVLETTİR.´´ Diyerek devlete karşı kin ve nefret duygularını dile getirmiş ve devleti aşağılayan ifadelerde bulunmuştur.

Bu konuda gerekli işlemleri yapan Türk Hukuk Enstitüsü Şube başkanları da farklı illerden suç duyurusunda bulunarak konunun takipçileri olacaklarını açıkladılar bu duyardı davranışlarında dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Halkı iğneli sözleri ile sözüm ona iyi ve doğru konuştuklarını lanse ederek millet arasında kin ve nefreti aşılamak bundan halkın isyan etmesini ayaklanması beklentisini oluşturmak yanlıştır. Bunun ifade edilmesi ifade özgürlüğü ile alakası yoktur. Kendi Devletine Katil diye bilecek kadar küçülen kişinin tarih bilgisinden şüphe etmek gerekir. Süslü cümleler ve analitik veriler kullanarak gaflar yapmak özgürlük ile bağdaşmaz. Diğer dünya devletlerinin kara tarihlerini okuduktan sonra beş bin yıllık şanlı tarihi olan kendi devletine katil diyen bir zihniyet gazetecide olamaz özgürde olamaz? bu açıklamaları yaparak kendi kirli düşüncelerini insanların algısına yerleştirmeye çalışmak suçtur.

Unutulmamalıdır ki; Şanlı Türk Milletinin toprak bütünlüğünü korumak için kahraman Askerlerimiz görev yaparken bizi içeriden çözmeye çalışan sözde aydınlar ile savaşan Hukukçularımızın, aydınlarımızın olduğunu ve asil Türk milletini karşılarında bulacaklardır.