Orhan BOZKURT


ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NİNİN TÜBÜTAK BAŞARISI

Atataürk Üniversitesi'nin son yıllarda yakaladığı değişim ve dönüşüm hız kesmeden devam ediyor.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 2021 Yılı 2. Dönem 1001 Projenin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı


 Türkiye'nin en köklü akademik kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 7. sırada, tüm üniversiteler arasında ise 9. sırada yerini aldı.

78 üniversitenin 228 projesinin desteklenmeye hak kazandığı 'TÜBİTAK 1001 Projesi' kapsamında 6 projesi kabul edilen Atatürk Üniversitesi ilk 10 üniversite içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

Yeni nesil üniversite hedefiyle son yıllarda ciddi bir değişim ve yapılanma geçiren Atatürk Üniversitesi, 'Adı gibi öncü' sloganıyla  özellikle akademik çalışmalarıylada dikkat çekmeye başladı.

TÜBİTAK'ın 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçlarına göre projesi geçen akademisyenler, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Seçen ve Doç. Dr. Bilal Nişancı, Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Cömert Kılıç, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Takkaç Tulgar ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tayfun Üstün oldu.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, proje sayısını artırıcı teşvikler ve öğretim üyelerini destekleyici politikalar geliştirerek daha fazla imkân sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor.

Rektör Çomaklı bakın bu konuda neler diyor: “TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 2021 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı ve üniversitemizden 6 araştırmacımız bu programlar kapsamında destek almaya hak kazandı. Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projelerle bulunduğumuz sıralamadan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz”

Buradan projeleri ile TÜBİTAK  araştırma desteği kazanan bilim insanlarımızı kutluyorum. Bu bilim insanlarımıza destek olan, önlerini açan üniversite yönetimini ise alkışlıyorum. Demek ki isteyince oluyormuş. Bir kez daha tebrikler...