Abdurrahman ZEYNAL


DEĞERLİ KARDEŞLERİM


Hz. Muhammed (S.A.S) son peygamberdir. Artık vahiy gelmeyecektir.Hz. Peygamberden sonra Müslümanların yapacağı iş Allah(C.C)ın yarattığı "Afaktaki ve Enfüsteki" yani mikro ve makro alemdeki Rabbimizin ayetlerini keşfetme, açıklama ve gelecek kuşaklara aktarma zamanıdır. Bu ise deney, gözlem, araştırma, icad etme ve üretmeyle olur. Bunun dışındaki her yol geri kalmamıza sebep olur.
Eğer Atomu ve atom altı parçacıkları, eğer Samanyolu ve diğer milyarlarca galaksiyi araştırıp inceleyemezsek geri kalmamız mukadderdir. Tıpta, astronomide, fizikte, kimyada, biyolojide, jeolojide ilerleyemezsek kendi yanlışlarımızı KADER diye algılamaya devam eder, gelişmiş ülkelerin sömürgesi olamaya devam ederiz.
Yapılacak şey bilimsel zihniyeti hayatımıza hakim kılmak, hurafelerden uzak durmak, laboratuarlarda sabahlamak ve İslam Rönansansını gerçekleştirmek zorundayız. Mecburiyetindeyiz.
İlim, bilim adına ne derseniz deyin artık bunun peşine koşmak mecburiyetindeyiz. Ne zamanki binler, yüz binler ilimden bi haber insanların değil Fizikçinin, Kimyacının, Astrofizikçinin, Kalp, Beyin cerrahının peşinden giderse; akleder, ibret alır, tefekkür ederse kurtuluş yakındır.
Yok aklını devre dışı bırakıp hala hurafeye inanmaya devam ederse vay geldi başımıza.....!