Orhan DURMUŞ


DOĞRU FREKANS


 

Muazzam düzen, mükemmel bir nizamla yaratılmış bu sistem tamamen frekanstan ibaret. Şimdilerde herkesin kullandığı bir kelime ?frekans??

 

Frekansları uyuşmayan insanlarla dolu bir dünya?

 

Frekans bir olayın birim zaman içinde hangi sıklıkla kaç defa tekrarlandığının ölçümüdür. Yani bir saniyede ölçülen titreşim sayısı demektir. Kelime anlamı bu olsa da biz insanlarla da alakalıdır. Tüm canlıların çevresine yaydığı bir frekans vardır. Örneğin; bir yılanın görünüşünde bir soğukluk bir tehlike hissettirmesi, timsahın kamuflajının da etkisiyle tehlikeli güçlü, korkunç hislerini verebilmesi gibi. Bu hayvanlar cansız hareketsiz dursalar dahi aynı duyguları hissettirirler.  İlk izlenimin kişiler üzerinde bıraktığı etki işte bu yaydığımız olumlu ya da olumsuz frekanstan kaynaklanır. O kadar mükemmel, kusursuz bir düzen kurulmuştur ki olumlu, olumsuz, az veya çok tüm frekanslar bu düzenin oluşmasında etkili faktör. Sesle ilişkili bir kelime olmasına rağmen insan hayatına en uygun benzetme yapılabilecek özellikler barındırıyor içerisinde. Mesela bir müzik grubunun icra ettiği bir eserde müzik enstrümanlarının birlikte oluşturdukları ezgi, birbirleri arasındaki armonik uyum, doğru frekansların birleşmesi ile ritmik ses düzeninin sağlanması sayesinde oluşacak müzik kulağa hoş gelecektir. Akortsuz veya birbiri ile armonik farklar oluşturacak şekilde bir araya gelen sesler gürültüden başka bir şey olmayacaktır.

 

İşte yaşadığımız tüm sıkıntıların sebebi doğru frekansı yakalamadan oluşturmaya çalıştırdığımız ezginin bizlere gürültü gibi gelmesinden başka bir şey değil. Doğaya yaydığınız frekansı doğru test edin lütfen. Farklı seslerin olması bir sorun değildir. Sorun farklı seslerin doğru armoni ile kullanılamamasıdır.

 

Tüm yazılarımda birbirlerine yakın benzetmeler yaptığımı fark ediyorum. Aynı konular üzerinde dolaşıyor gibi hissediyorum. Sonra ?  hayır diyorum.  ? daha anlaşılmadı. ? bu konu fark edilinceye kadar devam anlatmaya diyorum. Yoksa duymuyor musunuz? Doğanın, hayatımızın bize sessizce verdiği önemli derslerin sesini? işte bende şimdi başka frekanstan yaklaşmak istedim aynı konulara.

 

Doğru frekansı yakalamak uyumu getirecektir. Uyum düzeni, düzen güzellikleri? hayata bu açıdan bakılması gerektiğini düşünüyorum. Sırf uyum sağlanmaması için absürt sesler çıkarmanın anlamı yok! Yaşam bir ahenk içerisinde akıp gidiyor. Kâinatta her ne varsa hep birlikte bir bütünü oluşturduğumuzu ve farkında olmadan bizim seslerimizin de bu ahengin bir parçası olduğunu unutmamalıyız?

 

Ve küçük, kısa bir not: İftar saatine iki dakika kala lütfen şehrimizin sesine bir kulak verin? işte o sessizlik huzur frekansı dinleyin? hayırlı, bereketli, uyumlu haftalar dilerim.