Orhan BOZKURT


ERZURUM’U SEVMEK

.


Yıllardır, ‘Erzurm’a neden yatırmcı gelmiyor?’ diye sorup durduk. Kendi öz sermayemize ve girişimcilerimize ise nedense hep mesafeli davrandık. İşte bu ön kabulu iki  genç girişimcil Ferhat Binici ve İdris Akdemir yıktı.

 

Erzurmlu iş insanları Binici ve Akdemir, öz sermayeleri ile kurdukları şirketleri ile dünya markası Hiton'u Erzurum'a getirdiler. Yaklaşık 25 milyon dolarlık bir harcama yapan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, önceki gün düzenlediği basın toplantısında bu girişimi ve Erzurum’da işsizliği önlemek için sergiledikleri çabayı anlattı.

 

Genç iş insanı Ferhat Binici, Erzurm’a dünya markası 5 yıldızlı bir otel kurma serüvenini anlattı.   “Bu hikaye 2016 yılında başladı” diyen Binici, “ Bizim Mahallebaşı’nda küçük bir aile otelimiz vardı. Bir hayalime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Doğma, büyüme Erzurumluyum. Erzurum’u sevmek sözle olmuyor” dedi.

 

Yaklaşık üç ay önce konuklarına kapılarını açan Erzurum Hilton Garden Inn Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, Genel Müdür Sayit Önay, Satış ve Pazarlama  Müdürü Aydın Şener ile birlikte  düzenledikleri basın toplanrısında Türkiye'nin turizm alanında her geçen gün yıldızı parlayan kenti Erzurum'da, Hilton markası ile hizmet vermenın mutluluğunu paylaşmak istediklerini anlattılar.

 

Toplam 172 oda ve 414 yatak kapasiteli otelde kısa sürede yarısı yabancı uyruklu olmak üzere 8 bin konuk ağırlamışlar.

 

Konumu ile Erzurm’un en gözde konaklama mekanı olmaya aday otel, Palandöken Kayak Merkezi’ne 5, havalimanına  ise 6 kilometre mesafede bulunuyor. Hilton Garden Inn, her türlü toplantı ve organizasyona müsait bir konsepte sahip.

 

Otel, 2 bin 770 metrekare açık ve kapalı etkinlik alanına sahip. Düğün dahil her türlü toplantı ve etkinliğin yapılabildiği otel;  turizm, spor, kültür, gastronomi ve kayak kenti olan Erzurum'da adeta bir prestij durağı olmak için profesyönel bir ekip tarafından yönetiliyor. 

 

Hilton Garden Inn Erzurum'un yatırımcılarından Ferhat Binici, ufku açık bir girişimci. Binici, Erzurum markasını öne çıkarmak için kaliteli hizmet veren otel sayısını çoğaltmak gerektiğini belirtti. Palandöken’i şehrin önemli bir değeri ve zenginliği olarak tanımlayan genç iş insanı,  "Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili  ancak turistler öncelikle ve özellikle Antalya’yı tercih ediyor. Günümüzde insanlar artık rahat konaklayabilecekleri kalite yerlere ve mekanlara ilgi gösteriyor" dedi.

 

Ferhat Binici,aile olarak bu şehirden kazandıklarını bu şehre yatırmayı prensip edindiklerini de vurguladı. 

Ve beni en çok etkileyen cümleleri ise şunlardı:  "Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum. Tüm kazancımızı bu şehre yatırıyoruz. Bizim, Mahallebaşı semtinde vasat bir aile otelimiz vardı. En büyük hayalim beş yıldızlı bir otel kurmaktı. İşte o hayalimi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Tarihi İpekyolu üzerinde olan kadim Erzurum'un eski parlak günlerine kavuşmasını herkes çok istiyor. Ama bu sözle olmuyor. ‘Erzurum’u seviyorum’ diyenler gelsin hiç olmazsa bir kahvehane açsınlar, bir kişi çalıştırsınlar da sevgilerini, sevdalarını görelim. Rabbim ortaklarımızla birlikte bize böyle bir tesisi Erzurum’a kazandırmamızı nasip etti. Bu yatırımımız ile yaklaşık 200 kişiyi istihdam ediyoruz. Şimdi yeni yatırım ve projeler peşindeyiz. Yakın bir gelecekte yine hizmet sektöründe ülkemizin önemli markalarından birini daha Erzurum'a getirecek ve 200  kişiyi daha iş sahibi yapacağız" 

 

Doğru söze ne denir ki...

 

Evet, Erzurum’un kalkınmasını istiyorsak, herkes gücü nisbetinde taşın altına elini koymlı. Bu anlamda bu genç girişimcileri kutuluyor, böylesi bir ortamda risk alarak taşın altına; bırakın ellerini direk gövdelerini koydukları için de alkışlıyorum.

 

Sayın Binici ve Akdemir, umarım Erzurmlu diğer iş insanlarımıza da örnek olursunuz.