Orhan BOZKURT


GÜZEL KİTAPLAR SERİSİ DEVAM EDİYOR

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, kitaplarına bir yenisini daha ekledi.


Erdal Güzel, Erzurum kültürü ile ilgili daha öncede "Güzel Erzurum", "Erzurum’dan Güzel Hatıralar", "Sözün Güzeli Erzurum" isimli üç kitabı ve sosyal konularla ilgili "İnsan ve Vicdan" isimli dört kitap çıkarmıştı.

Erzurum ismi geçen ve Erzurum ile ilgili her konuda sözü olan, herkesin sustuğu zamanlarda şehir adına konuşan, herkesin durduğu anlarda şehir adına koşan ve yazan nadir insanlardan olan Güzel, bu son kitabında yurt dışı gezilerindeki anılarını kaleme almış.

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı değerli büyüğümüz Erdal Ağabey,  "Güzel Gezginin Anıları" ismini verdiği seyahatname tarzındaki kitabında farklı coğrafyaları ve kültürleri anlatıyor. Kendisinin de belirttiği gibi bu kitabı okurken Erdal Ağabey ile birlikte bir çok ülkeyi gezecek ve o ülkeler hakkında son derece güzel bilgiler elde edebileceksiniz.

Zafer Yayınları’ndan çıkan kitabının özellikle seyahat etmeyi sevenlere ve farklı ülkeler hakkında meraklı olanlara çok özel bilgiler sunacağından eminim.

Erdal Ağabey, bu kitabında 30 civarında ülkeyi anlatıyor. Aynı zamanda çeşitli görsellerle de zenginleştirilmiş "Güzel Gezginin Anıları" bir rehber kitap niteliğinde.

Erdal Güzel'in zaten, yazıları ve diğer kitapları ile edindiğ kendine özgü seçkin bir okur kitlesi var. Tüm kitaplarında olduğu gibi titiz bir çalışmanın ürünü olan bu eserinin de hayırlı olmasını tenemmi ederek, okuru bol olsun diyorum.

Bu arada Erdal Ağabey, Erzurum üzerine yazmaya devam ediyor. Henüz Güzel Gezginin Anıları'nın mürekkebi kurumadan Erzurum kültürü ile ilgili yeni bir kitabın hazırlığı için kolları sıvamış bile...

İyi ki varsınız, iyi ki üretiyorsunuz, iyi ki birikimlerinizden bizde bu şekilde faydalanıyoruz...

Kalemin hiç durmasın...

Daha nice kitaplara Erdal Güzel Ağabey...