Orhan BOZKURT


HIRSISIZIN HİÇ Mİ GÜNAHI YOK?


Erzurumspor hafta sonu ligdeki gidişatını belirleyecek çok kritik bir maça çıktı. Altı altın puan değerindeki maça iyide başlayan Mavi-Beyazlılar, Kayserispor karşısında golü de buldu ama?

 

 

Maçı 1-0 önde götüren Erzurumspor, 34. Dakikada ara transferde Kayserispor´dan kiralık olarak takıma katılan Yaw Ackah´ın kırmızı kart görmesi ortalığı karıştırdı.

 

Maçın geri kalan bölümünü 10 kişi tamamlayan Erzurumspor galibiyetini koruyamadı ve bu kritik maç 1-1 bitti.

 

Mavi Beyazlı takımın yönetimi Ackah´ın süresiz kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Süresiz kadro dışı bırakılan Ackah´ın sözleşmesi de feshedilecek.

 

 

Başkan Ömer Düzgün, " Futbolcu hata yapabilir, performansı düşük olabilir ama HK. Kayserispor´dan kiraladığımız Ackah´ın ´Ben bu sahada olmak istemiyorum.´ dercesine yaptığı bir faul var. Faulü yapıyorsun, sarı karta razı olmayıp kırmızı kart istiyorsun. Biz bunu, futbol ahlakına uymayan bir hareket olarak gördüğümüz için kamuoyunun dikkatine sunmak istedik. Bizim tepkimiz tamamen oyuncuyadır. Oyuncuyu yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bıraktık ve sözleşmesini de feshedeceğiz. Arkadaşları oyuncuyu tabiri caizse zapt edemiyor. Bunu normal bir hareketmiş gibi karşılamak, masum görmek mümkün mü? Bizim isyanımız buna?" dedi.

 

 

Erzurumspor´un bu tepkisine Kayserispor´dan anında yanıt geldi. Sarı-Kırmızılı Kulüp yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü ile Kayseri ekibi arasında geçmişi uzun yıllara dayanan bir dostluk ilişkisi bulunduğu ifade edildi.

 

Kulüpler arasındaki mevcut, bu sağlam dostluk ilişkisine karşın Erzurumspor Kulübü´nün resmi sitesinden yapılan açıklama kendilerini ve camialarını son derecede üzdüğü vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

 

 

"Profesyonel futbolcumuz Yaw Ackah´ın Büyükşehir Belediye Erzurumspor´a transferi Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü´nün arzusu üzerine gerçekleşmiştir. Kulübümüz, bu futbolcusunu kiraya verirken tamamen Erzurumspor lehine olan kira koşullarını kabul etmiş ve futbolcusunun üzerinde kiralık döneminde hiçbir tasarruf hakkı kalmamıştır. Bu futbolcunun lig maçında kulübümüz ile oynanan maçta oynatılmaması dahil, tüm tasarruf hakkı Erzurumspor Kulübü´ne aittir. Hatta bu noktada kamuoyunun bilmesini isteriz ki futbolcumuzun kulübümüze karşı oynanacak lig maçında oynatılmasına ilişkin düşüncemiz, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü yönetimi ve teknik direktörü tarafından kabul görmemiş ve bu nedenle buna ilişkin bir düzenlemeye kira kontratında yer verilmemiştir."

 

 

Erzurumspor Kulübü´nün kamuoyuna yapmış olduğu açıklamanın adeta bir akıl tutulması olduğuna dikkat çeken Kayserispor cephesi, "Maçtan sonra rakip takım teknik direktörünün, Yaw Ackah´ı maçtan önce aşırı motivasyon konusunda uyardığı hususundaki açıklaması göz önünde bulundurulduğunda konunun futbol içinde makul bir izahının olduğu da anlaşılmaktadır. Buna karşın kulüp yönetimi tarafından, kaybedilen puanın ardından ortaya çıkan sportif başarısızlık tablosunu, bu şekilde akıldışı bir gerekçe ile mazeretlendirmek ve kulübümüze asılsız ve seviyesiz bir isnatta bulunmak dost bildiğimiz Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü yönetimine yakışmamıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

Anlayacağınız iki dost kulüp arasında soğuk savaş başladı? Şimdi buraya kadar anlattıklarım yaşananlar.

 

Peki bu olayın yaşanmaması için neler yapılmalıydı?

Değerli meslektaşım Salih Tekin´in sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla durumu özetlemiş.

 

Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini ister. Çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp:

- Testiyi kırma ha! diye öğüt verir.

Bunu gören komşuları:

- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun çocuğu?

 

Hoca cevap vermiş:

- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader!

 

***

 

Kayseri´den kiralanan Ackah 34´üncü dakikada hani derler ya ?fol yok yumurta yokken´ önce sarı, ardından kırmızı kart görmesini değerlendiren Teknik Direktör Mesut Bakkal, ?Maçtan önce de uyardım. Akşam bire bir konuşmamda da dedim ki, ?bak Kayseri´den gelmiş olabilirsin ama hiçbir şekilde ne hakemle ne bir rakiple falan itiraz falan istemiyorum´. Böyle bir olay yaşandı. Bu tabii ki en büyük cezayı alacak? açıklamasında bulundu.

 

 

İşte tam da Nasrettin Hoca fıkrası gibi. Mesut Hoca, sanki bugün olacakları tahmin etmiş gibi bire bir konuşmasında Ackah´ı uyarmış, ama demek ki kulağını iyi çekememiş.

 

Madem hoca, oyuncudan böyle bir davranış gelebilir düşüncesiyle uyarma gereği hissetmiş, keşke Nasrettin Hocanın çocuğun kulağını çektiği gibi o da kadroda şans vermeseydi.

 

Şayet, Mesut Hoca zamanında Ackah´ın kulağını iyi çekseydi, sezon başından beri zor günler geçiren, zorlu mücadele veren futbolcuların emeğine yazık olmaz mıydı?

 

 

Şimdi tüm Mavi-Beyazlı camia Yaw Ackah´ı suçluyor. Yine başka bir Nasrettin Hoca´nın fıkrası geldi aklıma; ?Hırsızın hiç suçu yok mu?´

 

Ey sevgili yöneticiler siz, Kayserispor´dan bu Yaw Ackah´ı kiralarken bu maçı hiç düşünmediniz mi?