Abdurrahman ZEYNAL


ÖMÜR AİLE ÇAY BAHÇESİNİ HATIRLAYANINIZ VAR MI?



1951 yılından önce Ordu Evinin çocuk bahçesi olarak faaliyetini sürdürdüğü bu yer (Cumhuriyet İş Merkezi´nin bulunduğu) sonradan Ömür Aile Çay Bahçesi olarak hizmet verdi. Burası hiç şüphesiz tartışmasız şehrin en renkli mekânlarının başında geliyordu.

Raci Alkır, Remzi Dane, Zeki Süzergil, Gündüz Gözümoğlu, Fuat Lehimler, Metin Solmaz, Ragıp Topçu, Mete Çelenk, İhsan Çağlar, İlhami Özşaşılar, Sevim Demirci, Necla Çelenk gibi nice yerli sanatçıların sahne aldığı bu bahçe, yaz gecelerinde Erzurumlu ailelerle dolup taşar neşe ve eğlence kaynağı olurdu.

Ömür Aile Çay Bahçesinde sahneye çıkan saz sanatçıları arasında Muammer Özkavcı, Cengiz Çelenk, Metin Gülebenzer, Kenan ve Adnan Muharremoğlu kardeşler vardı.

Ünlü ud sanatçısı Coşkun Sabah da ?Ömür Aile Çay Bahçesi?nde sahne alanlardan, Emel Sayın, Safiye Ayla, Arif Sağ, Neşet Ertaş, Seyyal Taner, Nükhet Duru gibi il dışından gelenlerinde konser verdiği yerdi.
Orhan Ergüder ve Altan Kancanın parodileri dinleyenleri kahkaya boğardı
Ömür Aile Çay Bahçesi´nin hafta içindeki Bayanlar Matinesi´nin de aynı dolulukta olduğu söylenir, hatta hanımların oturacak sandalye bulmakta zorlandıklarından kendi sandalyelerini yanlarında getirenler bile olurdu. 
Bahçenin arka tarafında bulunan çocuk bahçesinde ise çocuklar salıncaklara binip sallanırlardı.Birde bahçenin arkasına T.C.Karayolları bisiklet parkuru vardı 1 Tl. veren bisiklet sürerdi

Sökülmeden önce bu bahçeyi önceleri Şeref Ateş ve Rıfkı Özakpınar, son yıllarında rahmetli Nail Ağabeyi ile Hayrettin Kotangil bir müddet işletmişlerdi.
Tevhit Gülseven dostumuzun ifadesiyle "Ne güzel günlermiş....! O günler " nasıl geçti habersiz" ; öyle değil mi, hayat, vefa, sanat, Erzurum, sosyal hayat, psikolojilerimiz, felsefemiz, davalarımız ve aşklarımız... ne güzelmiş .....!