Menü Erzurum Günebakış
Tarih: 22.03.2026 20:51
AZ GELDİ ÖZ GELDİ: DADAŞLAR BAYRAMI 3 PUANLA ŞEN ETTİ!

AZ GELDİ ÖZ GELDİ: DADAŞLAR BAYRAMI 3 PUANLA ŞEN ETTİ!

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında zirve yarışının en kritik karşılaşmalarından biri, Erzurumspor FK ile Esenler Erokspor arasında oynandı. Haftaya 66 puanla lider giren Erzurumspor FK, 63 puanla üçüncü sırada yer alan rakibine konuk oldu. Şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan mücadele, Esenler Erok Stadyumu'nda saat 19.00'da başladı.

Sağanak yağış oyunu etkiledi

Karşılaşma öncesi ve sırasında etkili olan sağanak yağış, zemini kaygan hale getirdi. Bu durum, her iki takımın da oyun kurmasını zorlaştırırken, pas hataları ve top kontrolünde yaşanan sıkıntılar maçın genel temposuna da yansıdı.

İlk yarım saatlik bölümde ev sahibi Esenler Erokspor, topa daha fazla sahip olan taraf olarak dikkat çekti. Erzurumspor FK ise hücumda istediği etkinliği kurmakta zorlandı. 15. dakikada Erokspor'un ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Orbanic, kritik bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

İlk yarı boyunca rakibine karşı kaleye isabetli şut üretmekte zorlanan Dadaşlar, soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Benhur Kesen sahneye çıktı

İkinci yarının başlarında da oyun kontrolü büyük ölçüde ev sahibi ekipte oldu. Ancak Erzurumspor FK, 57. dakikada geliştirdiği ilk ciddi atakta golü buldu. Sol kanattan Giorbelidze'nin yaptığı ortada, arka direkte Eren Tozlu topu kafayla içeri indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Benhur Kesen, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Esenler Erokspor beraberlik için baskısını artırsa da Erzurumspor FK savunması disiplinli görüntüsünü sürdürdü. 75. dakikada Mustafa Fettahoğlu ile bir gol daha bulan mavi-beyazlılar, ofsayt gerekçesiyle bu sevinci yaşamadı.

Sylla skoru belirledi

Maçın son bölümü büyük heyecana sahne oldu. Uzatma dakikalarının 6. dakikasında beraberlik için tüm hatlarıyla yüklenen Esenler Erokspor'da kaleci de korner için rakip ceza sahasına gitti. Savunmadan seken topu kapan Sylla, boş kaleyi görerek hızlı bir kontra atakla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

Liderlik pekişti

Mücadeleyi 2-0 kazanan Erzurumspor FK, bu sonuçla puanını 69'a yükseltti. Zirve yarışındaki en yakın rakiplerinden Esenler Erokspor karşısında alınan bu kritik galibiyet, Dadaşların liderlik koltuğunu daha da sağlamlaştırmasını sağladı. Şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçen Erzurum temsilcisi, bayramı 3 puanla taçlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —