www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN
Erzurum'da yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin bazı noktalarda amacına uygun kullanılmadığı görülüyor. Özellikle Atatürk Üniversitesi Kavşağı'nda bulunan yaya köprüsünün oldukça uzun olması, vatandaşların üst geçit yerine doğrudan araç yolunu kullanmasına neden oluyor.
Yoğun araç trafiğine rağmen karşıdan karşıya yol seviyesinden geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini tehlikeye atıyor hem de sürücüler için riskli anlar oluşturuyor. Vatandaşlar, köprüyü kullanmanın zaman aldığı ve yürüyüş mesafesinin fazla olduğu gerekçesiyle yolu tercih ettiklerini dile getiriyor.
Sürücüler ise ani yaya geçişleri nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirterek, özellikle üniversite çevresinde bu durumun sık sık tekrarlandığını ifade ediyor. Uzmanlar, üst geçitlerin daha kısa, erişimi kolay ve kullanıcıyı teşvik edecek şekilde planlanmasının önemine dikkat çekiyor.
Yetkililerin, hem yaya güvenliğini artıracak önlemleri hem de mevcut üst geçitlerin kullanımını teşvik edecek düzenlemeleri değerlendirmesi gerektiği belirtiliyor.
