Menü Erzurum Günebakış
Tarih: 28.03.2026 11:10
Kayısı bahçeleri beyaza büründü, ortaya eşsiz manzaralar çıktı

Kayısı bahçeleri beyaza büründü, ortaya eşsiz manzaralar çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Baskil'de kayısı bahçeleri çiçek açtı, beyaza bürünen ağaçlar havadan görüntülendi. Geçen yıl don olayında zarar gören üreticiler bu sezon hasada umutla bakıyor.
Elazığ'ın Baskil ilçesi ve bağlı köylerinde kayısı ağaçları çiçeklerini açtı. Bahçeler beyaza bürünürken kartpostallık görüntüler havadan kayıt altına alındı. Malatya ile birlikte Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezlerinden biri olan Baskil'de geçen yıl yüzyılın don olayı büyük hasar bıraktı. Aşırı soğuklar bahçelerin büyük bölümünü vurmuş, pek çok üretici sezonunu değerlendirememişti. Bu yılki çiçeklenme yöre sakinlerine yeniden umut verdi.
Ağaçların çiçek açmasından memnun olduklarını, hava şartlarının olumlu gitmesi halinde bereketli bir hasat beklediklerini belirten Gemici Köyü sakinlerinden Hitamin Gündoğan, "Görüntülerde de görüldüğü üzere kayısı ağaçları çiçek açtı. Geçen sene Elazığ ve Malatya'da don oldu. Bu sene de çiçekler açtı. Sonrasında neler olacağını bilemiyoruz, Allah bilir ama umutluyuz. Her şeyin hayırlısı olsun" dedi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —