BİR KIVILCIM 10 EVİ YAKTI!

Dikyar köyünde kabus gecesi?

Asayiş 21.12.2019 08:20:29 0

-ÖZEL-

Bir kıvılcım kadar birbirine yakın olan evler cayır cayır yandı

 

Bir evde elektrik kontağından çıkan yangın, az daha bir köyü yakıyordu?Uzundere Dikyar köyünde 10 ev ve 2 ahır, yangınla kül oldu, evlerin birbirine yakınlığı tartışma konusu oldu.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Uzundere ilçesine bağlı Dikyar mahallesinde gece çıkan ve saatler sonra güçlükle söndürülebilen yangın, korku ve paniğe neden oldu. 10 ev ve 2 ahırın kullanılamaz hale geldiği yangında, dev alevler arasında can pazarı yaşandı. Erzurum´un Uzundere ilçesine bağlı Dikyar Mahallesi´nde gece yarısı çıkan yangın, mahalle sakinlerine kabusu yaşattı. Mahalledeki bir evde elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, kısa sürede büyüyerek mahalleyi sardı. Çevre ev ve ahırlara da sıçrayan yangında, kısa sürede mahallenin alev topuna dönmesine neden oldu.

 

ÖNCE KENDİLERİNİ SONRA HAYVANLARINI ALEVLERDEN KURTARDILAR

 

Vatandaşlar kendilerini güçlükle sokağa attı, yanan evler gözyaşları arasında izledi. Ahırlara da sıçrayan yangın sonrası, kendilerini dışarı atan vatandaşlar daha sonra ise ahırlardaki hayvanları alevlerden kurtardılar. Yangının sıçrama ihtimaline karşı9 yangının olmadığı bazı ahırlardaki hayvanlarda kontrol amaçlı ahırlardan tahliye edildi. İhbar sonrası AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ve Tortum itfaiye ekipleri Dikyar mahallesine giderek yangınlara müdahale etti.

 

SABAHA KARŞI SÖNDÜRÜLDÜ?10 EV VE 2 AHIR KÜL OLDU

 

Alev topuna dönen mahallede, yanan evleri, içerisinde yaşayan vatandaşlar gözyaşları içinde izledi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, alevleri kontrol altına almak hiç te kolay olmadı.

Köylülerin müdahalede yetersiz kaldığı yangına müdahale eden ekipler, sabaha karşı yangını kontrol altına alabildi. Yangının boyutu, hava aydınlandığında ortaya çıktı. Can kaybının olmadığı dev yangında, 10 ev ve 2 ahır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının meydana getirdiği hasar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Ekiplerin köyde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bu arada evlerin  birbirlerine yakınlığı bir kez daha tartışma konusu oldu. Bir evde çıkan yangının 10 eve sıçraması, Dikyar köyünde yeniden yapılaşma tartışmalarını da gündeme getirdi.

 

PROTOKOL KÖYDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Yangına Uzundere ve Tortum itfaiye ekiplerinin yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri müdahale etti. Yangının ardından Uzundere Kaymakamı, Belediye Başkanı, AFAD İl Müdürü, jandarma ve kurtarma ekipleri köyde incelemelerde bulundu. 
Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider şehir dışında olduğundan Başkan Vekili Ahmet Tikici´de Dikyar mahallesine giderek ekiplerin yangın söndürme çalışmalarını yakından izleyip komşu ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Tortum belediye başkanı Muammer  Yiğiderr´de sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak, ?? Dikyar Mahallesi başta olmak üzere tüm Uzundere halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz´´ dedi.