100 Bin TL Üstü Kredi Kartı Vergisi Vatandaşı Tedirgin Ediyor

100 bin TL limitli kredi kartlarına gelen 750 TL vergi yasası vatandaşın canını sıkıyor.

Araştırma-İnceleme 18.10.2024 13:21:00 0

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Son dönemde gündeme gelen kredi kartı limiti vergisi, vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Geçen hafta TBMM'ye sunulan torba yasa teklifiyle, limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartı sahiplerinden her bir kart için yıllık 750 TL katılma payı alınması öngörülüyor. Bu karar, özellikle yüksek gelirli kesimde büyük tartışmalara neden oldu.  Son çıkan kararla bu karar 2025'e ertelendi ancak yine de vatandaş tarafından tepki geldi. 

Vatandaşlar, zaten zor geçen ekonomik koşullarda bir de bu verginin ek yük olacağını belirtiyor. Özellikle yüksek limitli kart kullananlar, bu durumdan daha fazla etkileniyor.

Birçok kişi, bu verginin gelir dağılımındaki adaletsizliği artıracağını düşünüyor. Yüksek gelirlilerin daha fazla vergi ödemesi gerektiği görüşü bir yandan varken, diğer yandan bu verginin orta gelirlileri de olumsuz etkileyeceği endişesi taşıyanlar var.

Konu hakkında konuşan Vatandaş Hanifi Kazmaz, " bu durum adaletsiz bir durum oluşturuyor. Zengin ile orta seviyeli vatandaşın vergisi aynı olmamalı. Zenginlerden daha çok alınmalı ve en çok bu durumdan yine emekliler etkilenecek." İfadelerini kullandı.

Emekli Vatandaş Erdal Bayburt ise konu hakkında şunları söyledi :" Vergide adaletsizlik buna başka bir çözüm bulunması gerekiyor. Zengin bir vatandaş ile orta seviyeli bir vatandaşın kazancı da gideri de bir değil. Zaten emekli bir vatandaş 100 bin TL'lik kredi kartı kullanmıyor. Ancak, kullandığı takdirde bu kadar vergi verilmesi çok fazla ve zaten emekli zor geçiniyor. Mecbur kalındığı zaman kredi kartına başvurabiliyorlar. "