www.erzurumgunebakis.com / Nejmi AKBAŞ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı resmi takvime göre milyonlarca kişi, oruç ve ibadetlerini hangi günlere denk getireceklerini şimdiden öğrenmiş oldu.
Ramazan 18 Şubat’ta Başlıyor
Diyanet verilerine göre, 2026 yılında Ramazan ayı 18 Şubat Çarşamba günü başlayacak. İlk oruç bu tarihte tutulacak. Dolayısıyla ilk sahur, 17 Şubat Salı gecesi yapılacak. Ramazan ayı, Müslümanların oruçla sabrı, yardımlaşmayla kardeşliği, ibadetle maneviyatı en yoğun şekilde yaşadığı bir dönem olarak biliniyor. Ay boyunca, imsak vaktiyle başlayan oruç, akşam ezanıyla birlikte iftar sofralarında açılacak.
Ramazan Bayramı 20 Mart’ta
2026’da Ramazan ayı 19 Mart Perşembe günü sona erecek. Ardından, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü idrak edilecek. Bayram üç gün sürecek; 21 Mart Cumartesi ikinci gün, 22 Mart Pazar ise üçüncü gün olacak. 19 Mart Perşembe arife günü olarak kayıtlara geçti.
Ramazan Bayramı, oruçla geçen günlerin ardından sevinç, paylaşma ve birliktelik duygularının doruğa çıktığı bir dönem olarak kutlanacak. Bu günlerde oruç tutulmaması tavsiye ediliyor; bayram, Allah’ın verdiği nimetlere şükür ve sevinçle geçirme zamanı olarak değerlendiriliyor.
