www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN
TFF’ye Önemli Başvuru! 2.Lig Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Bolat, Türkiye Futbol Federasyonu’na üç maddelik önemli bir talepte bulundu. Kulüpler Birliği’nin başvurusu, lig yapısı ve yabancı oyuncu kuralıyla ilgili yeni düzenlemeleri kapsıyor.
Başvuruda öne çıkan maddeler şöyle:
-1.Lig’de takım sayısının 20’ye sabitlenmesi, her sezon 4 takımın 1. Lig’e yükselip 4 takımın ise 2. Lig’e düşmesi.
-Takımların sahada en fazla 3 yabancı futbolcu oynatabilmesi.
-Eğer yabancı futbolcu kuralı uygun görülmezse, Türk Cumhuriyetlerinden en fazla 4 oyuncunun transfer edilip sahada oynatılması hakkı.
Başkan Hakan Bolat, yapılan başvurunun Türk futbolunun gelişimi ve kulüplerin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Talebin TFF tarafından değerlendirileceği öğrenildi. Erzurumspor ve diğer 2. Lig takımları için gelecek dönemde bu kararların büyük etkisi olması bekleniyor.