Tarih: 10.04.2019 13:51

81 İlden 81 Yöresel Türk Bayrağı sergisi

Facebook Twitter Linked-in

Aziziye Fatih İlkokulu tarafından ?81 İlde Şanlı Bayrağım? projesi kapsamında Türk bayrağı sergisi düzenlendi. Sergide 81 ilden gelen ve o ilde ön plana çıkan ürünlerde yapılan bayraklar büyük ilgi gördü. 
Rize´den gelen bayrağın taze çay yaprakları, Erzurum´da yapılan bayrağın kadayıf, Kayseri´den gelen bayrağın mantı ile yapıldığı görüldü. Oldukça ilgi çeken sergiyi gezen vatandaşlar öncelikle kendi memleketlerinden gelen bayrakları inceledi. 
Aziziye Fatih İlkokulu öğretmeni Canan Şentürk Barışık, proje kapsamında Türkiye´nin 81 ilinden gelen bayrakları sergilemeye başladıklarını belirterek, "Proje kapsamında tasarlanan bayraklar il il gezerek sergileniyor. Erzurum´daki okulumuzda öğrenciler kadayıftan bayrak yaptılar. Bayrağı yapmamız 10 gün sürdü. Erzurum´u kadayıfla temsil ettiğimiz için gururluyuz. Bayraklarımızın amacı aslında her ili anlatması. Tasarımlarımızın hepsini illerin özelliklerine göre tasarlattık" dedi. 
MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açılan sergi 1 hafta boyunca gezilebilecek. Ayrıca sergiyi gezenlere de Türk bayrağı rozeti hediye ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —