Tarih: 17.10.2024 20:19

Ekmek Bile Artık Kredi Kartıyla Alınıyor

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Bir zamanlar cüzdanlarımızda taşıdığımız bozuk paralar ve kağıt banknotlar, yerini giderek plastik kartlara bırakıyor. Artık sadece büyük alışverişlerde değil, günlük hayatımızın her anında kredi kartlarını kullanıyoruz. Hatta öyle ki, bir zamanlar sadece nakit kabul eden fırınlarda bile ekmek almak için kredi kartları okunuyor. 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte dijital ödemeler hayatımıza girdi. Cep telefonlarımızdan yapılan ödemeler, temassız ödeme sistemleri gibi yenilikler, kredi kartı kullanımını kolaylaştırdı. 

Nakit taşımanın verdiği güvensizlik ve pratik olmaması, birçok kişiyi kredi karta yönlendirdi. Özellikle seyahatlerde ve büyük alışverişlerde kredi kartı kullanmak daha güvenli ve kolay. Kredi kartının yaygınlaşmasının sebebini birçok şeye bağlayabiliriz fakat en önemli nedenlerinden biri vatandaşta nakit para bulunmaması. Bunun sebebi ise insanların ekonomik sıkıntılar sebebiyle kredi kartlarına yönelmesi ve ay başının gelmesiyle maaşların kredi kartları borçlarına gitmesi. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte maaşlar eriyip gidiyor. Gıda, kira ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlar için harcanan tutarlar artarken, vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Hâl böyleyken vatandaş 1 ekmek alırken bile kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. 

Konu hakkında konuşan Fırıncı Onur Bayram, " İnsanlar artık bir ekmek alırken bile kredi kartı ile çekiyor. Önceden bu böyle değildi. Ancak, bu alışkanlık arttığı için sistem böyle ilerlemeye devam ediyor. Vatandaş nakit para bulunduramıyor." İfadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —